Title of a News Article

HALİLİYE BELEDİYE MECLİSİNDEN KUDÜS DEKLARASYONU

HALİLİYE BELEDİYE MECLİSİNDEN KUDÜS DEKLARASYONU
banner206
 Haliliye Belediye Meclisi, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump tarafından İslam Aleminin ilk kıblesi olan Kudüs’ün İsrail’in başkenti olarak tanıdıklarını açıklamasının ardından deklarasyon yayınladı. Başkan Fevzi Demirkol tarafından açıklanan deklarasyonda, ABD’nin aldığı karar lanetlenirken, İslam Alemine birlik ve beraberlik çağrısı yapıldı.

ABD Başkanı Donald Trump tarafından Müslümanların ilk kıblesi olan Kudüs’ün İsrail’in başkenti olarak tanıdıkları açıklamasının ardından gelen tepkilere, Haliliye Belediyesi de duyarsız kalmadı. Haliliye Belediye Meclisinin 2017 Aralık ayı 5. Birleşiminde, ABD’nin verdiği kararı kınamak amacıyla deklarasyon yayınlandı.

Başkan Fevzi Demirkol tarafından okunan deklarasyon metninde, Kudüs’ün İslam’ın ilk kıblesi, miracın ilk durağı olduğu ifade edildi. ABD tarafından alınan kararın lanetlendiği deklarasyonda şunlar kaydedildi:

“Bugün çevremizde ve Müslümanların yaşadığı ülkelerde kan, gözyaşı, savaşlar, iç karışıklıklar mevcuttur. Bugün, dünyayı yönetme iddiasında bulunan birçok ülke bu olaylara seyirci kalmakta ve hatta bizzat bu durumun müsebbibi olmaktadır. Dünya tarihine, İslam tarihine, kendi tarihimize şöyle bir baktığımızda dünyada çok zalim liderler, çok zalim ülkeler olmuş bunlar dünyayı kaosa insanlığı mezalime uğratmışlardır. Bugün maalesef bu zalim liderlerin ve bu zalim ülkelerin belki sadece ismi değişmiştir. Sözün ona dünyadaki düzeni sağlamak, güçlünün zayıfı ezmediği bir dünya düzeni oluşturmak adına Birleşmiş Milletler oluşturulmuştur. Fakat bu yapıya baktığımız zaman oluşturulan bu yapı, mazlumu koruma bir tarafa bilakis zalimden yana bir tavır sergilemektedir. Bugün dünyada çoğu çocuk, kadın, sivil ölümler, yaralanmalar olmakta, kimyasal silahlar kullanılmakta, savaş durumunda bile uyulması gereken kurallar birada bırakılmış, hastaneler, ibadethaneler, sivil halkın bulunduğu yerler pervasızca bombalanmakta ama tüm bunlara Birleşmiş Milletler seyirci kalmakta, bu zalim ülkelerden biride malum İsrail devletidir. Filistin’de gün geçmiyor ki, bir çocuk öldürülmesin, bir bomba atılmasın, bir zalimlik yaşanmasın. İsrail’in yaptığı zalimlikler, ne zaman Birleşmiş Milletler’e taşınsa ABD bu konuyu veto etmektedir. Geçtiğimiz gün ABD Başkanı Trump, İslam’ın ilk kıblesi olan ve miracın ilk durağı Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıdıklarını açıkladı. Bu duruma en şiddetli itiraz Türkiye’den, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından geldi. Bizde, Haliliye Belediye Meclisi olarak şunu diyoruz; Filistin bizim davamızdır, Kudüs bizim davamızdır, Mescid-i Aksa bizim davamızdır. Geçmişte ecdadımızın yaptığı gibi gerekirse kanımızın son damlasına kadar İslam mabetlerini korumak adına mücadele etmeye hazırız. Buradan bir kez daha bildiriyoruz; ABD’nin bu kararını lanetliyoruz, kınıyoruz. Bu ve bunun gibi olaylarla karşılaşmamak için tüm İslam Alemini bir ve beraber olmaya davet ediyoruz. İnanıyoruz ki, biz “Allah’ın ipine sımsıkı sarılırsak o bizimle beraberdir.” Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Başkan Demirkol tarafından okunan deklarasyon, meclis üyeleri tarafından oy birliğiyle kabul edildi.

Güncelleme Tarihi: 08 Aralık 2017, 18:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195