Title of a News Article

Her yerden O çıkıyor!

.

Her yerden O çıkıyor!
banner206
 Elbirliği Derneği Başkanı ve Eyyübiye Meclis üyesi Handan Karataş ile ciddi iddialar kenttin gündeminde. İddiaya göre, dernek üzerinden gerçekleştirilen projelerin resmi beyanlardan öteye gidemediği ileri sürüldü. Dernek üzerinden oluşturulan projelerin denetim işlemlerinin gerçekleştirilip gerçekleştirilmediği ise bilinmezliğini koruyor.

Proje avcıları ile ilgili yetkililer ne zaman harekete geçecek? Birçok kez siyasi güç ve torpille çalışmalar yapan dernekler, her dönemde çıkarlarını sürdürmeye devam ediyor. Bunun en son örneği de Elbirliği Derneği üzerinden yapılan projeler. Projelerin içeriği, gerçek amacına ulaşıp ulaşmadığı, resmi beyandan öteye gidemediğine yönelik iddialar kamuoyunun gündeminde. Dernek tarafından ‘Birlikte Dirlik İçin Bir Olduk Projesi’, ‘Siyasette Bizde Varız Projesi’, Karadeniz illeri ile yapılan projeler belli başlıcaları. Ayrıca kentte birçok derneğin tabela derneğinden öteye gidemediği, projeler için kurulduğu hafızalarda yer edinmiş durumda.

DERNEKLERİN GERÇEK SORUNLARA EĞİLMESİ GEREKİYOR RANTA DEĞİL

Cumhuriyet Halk Partisi İl Saymanı ve Başkan Yardımcısı Neşe Tanal, şunları kaydetti: “Şanlıurfa’da kadın dernekleri kadınların dışında her şeyle ilgileniyorlar. Denetim mekanizması yok. Urfa’da hiçbir yerde görmüyorum. Sivil Toplum Kuruluşları ile ilgili söylenecek bir şey yok. Herkesin bildiği şeyler. STK’ların durumu ortada. Projelere verilen hibeler, Avrupa Birliğinden, SODES’ten verilenler çok şey dönüyor. Yetkililer tarafından incelenmesi, denetim altına alması gerekiyor. Kaynakların doğru yerlere gitmesi gerekiyor. Doğru projelerin yapılması daha doğru oluyor. Şu aşamada bir şey yapılacağına inanmıyorum, hukuk yok. Kim denetleyecek projeleri. Denetim mekanizması da yok şu anda. Şanlıurfa’da son 1 ayda kadın intiharları en yüksek seviyede. Peki bu kadınlar neden intihar ediyor. Geçen gün 13 yaşında bir kız çocuğu intihar etti. Pamuk tarlasında çalışıyor. Kadın derneklerinin daha çok ailelere, kız çocuklarına eğilmesi gerekiyor. Eğitim yönelik çalışmalar yapılmalı. Cehalet temel sorun. Bir kadının eğitimsizliği aileye yansıyor. Kadın eğitimsiz olunca ailede eğitimsiz oluyor. Kadın derneklerinin projelerden, ranttan ziyade kadınların gerçek sorunlarına inilmesi gerekiyor. Kadınları nasıl daha ileriye götürebilirizi ele almamız gerekiyor. Aile eğitimleri verilmesi daha mantıklı.”

(CHP Kadın İl saymanı Neşe Tanal)

kaynak:değişimgazetesi

Güncelleme Tarihi: 08 Eylül 2017, 16:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195