Title of a News Article

İki aşiretin kararı alkışlandı

İki aşiretin kararı alkışlandı
banner206
 Şanlıurfa’nın Tanınmış iki Aşireti bugün Barışa evet dedi. Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde yaklaşık bir yıl önce yaşanan bir olaydan dolayı bir kişi yaşamını yitirmiş üç kişide yaralanmıştı. Kırvar Aşiretine Mensup, ve Hadidi Aşiretine Mensup Dolaş aileleri arasında ki cinayetin Kan davasında dönüşmemesi için yapılan girişimler sonuç verdi. 

Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Akyürek, eski Milletvekilleri Seydi Eyyüpoğlu, Ahmet Kırvar ve toplumsal Barışı Koruma Dernek Başkanı Dr. Feridun Öncel’in arabulucuğuna her iki aile evet dedi ve bugün taraflar kucaklaştı.

Şehitlik Çamlıkta verilen barış yemeğine, Şanlıurfa Valisi Göngür Aizm Tuna, Milletvekilleri Halil Özcan, Mehmet Akyürek, eski Milletvekilleri Seydi Eyyüpoğlu, Ahmet Kırvar, Ak Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, il Jandarma Komutanı Albay Kemal Timiroğlu, Viranşehir İlçe Kaymakamı Ömer Şimşit, Toplumsal Barışı Koruma dernek Başkanı Dr. Feridun Öncel, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol ve tarafların yakınları katıldı.

Yapılan konuşmaların ardından Hadidi ve Kırvar aşiretine mensup her iki aile arabulucular tarafından barıştırıldılar. Vali Güngör Azim Tuna, ‘ Barışa evet diyen taraflara ve barışı sağlamak için uğraş verenlere teşekkür ediyorum’dedi. 

Güncelleme Tarihi: 26 Mayıs 2017, 14:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195