Title of a News Article

İNSANI İNSAN YAPAN KALBİDİR, SEVGİSİDİR

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük; 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan programa katıldı.

İNSANI İNSAN YAPAN KALBİDİR, SEVGİSİDİR
banner206
Ufuk Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi işbirliğiyle Karaköprü Gençlik Merkezinde düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Gençlik merkezinin ve burada yapılan faaliyetlerin tanıtıldığı sunumun ardından açılış konuşmaları gerçekleştirildi.

Programda konuşan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük: “Asıl olan kaçmak değil, el uzatmak ve yardım etmektir. İnsanı insan yapan uzuvları değil, kalbidir ve kalbinde duyduğu sevgidir” diyerek engellilerin sevgiye muhtaç olduklarını belirtti.

Engellilerin de toplumda yaşadıklarının farkında olunması gerektiğinin altını çizen Vali İzzettin Küçük: “Onların farkında olmak ve hayatlarını kolaylaştırmak sadece ebeveynlerin işi değil; valiliklerin, belediyelerin ve kurumların yaptıkları işlerde bu dünyada engellilerin de yaşadığını bilerek ve onlara bu dünyada bir yaşam alanı açmak gayretiyle çalışması gerekir” dedi.

Son yıllarda engellilerin istihdamı konusunda devletin önemli adımlar attığını konuşmasında belirten Vali İzzettin Küçük; devletin yanı sıra özel sektörde de engelli istihdamı konusunda işverenlere görevler düştüğünü kaydetti.

 Herkesin bir engelli adayı olduğunu hatırlatarak konuşmasını sürdüren Vali İzzettin Küçük: “Önemli olan başa gelmeden bir şeylerin farkına varmaktır. Başa geldikten sonra herkes farkına varır. Kendisi o duruma düşmeden önce mağdurun, zayıfın, engellinin farkına varmak kaliteli insan olmak demektir” dedi.

Konuşmaların ardından engelli öğrenciler tarafından hazırlanan gösteriler sahnelendi. Salondakilerden büyük beğeni alan gösteriler; özellikle engelli çocuklarını izlemeye gelen ailelere duygulu anlar yaşattı.

Programa Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük’ün yanı sıra; Vali Yardımcısı Ahmet Yıldız, Karaköprü Kaymakamı Mustafa Kutlu, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Önen, engelli çocukların aileleri ve vatandaşlar katıldı. 

Güncelleme Tarihi: 09 Aralık 2015, 11:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195