Title of a News Article

İşte maskelerden kurtulacağımız tarih..

İşte maskelerden kurtulacağımız tarih..
banner206

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, konuk olduğu programda 'Maskelerden ne zaman kurtuluruz?' sorusuna yanıt verdi. Sağlık Bakanlığı'nın verdiği bilgiler doğrultusunda Türkiye'nin yüzde 60'ının Nisan'a kadar hızlı bir şekilde aşılanacağını belirten Kara, 'Temmuz'da maskeler çıkarılabilir' dedi.

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ateş Kara, CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programına konuk oldu. Ateş Kara, programda milyonların merak ettiği "Maskelerden ne zaman kurtulabiliriz?" sorusuna yanıt verdi.

"TEMMUZ GİBİ MASKELERDEN KURTULABİLİRİZ"

Temmuz ayı gibi maskelerin çıkarılabileceğini dile getiren Prof. Dr. Ateş Kara, "Bizim planlarımıza, gelecek aşının dağılımına ve Sağlık Bakanlığı'nın verdiği bilgilere baktığımızda, Türkiye'nin yüzde 60'ı hızlı bir şekilde Nisan'a kadar aşılanacak. Kendi aşımızın da devreye girmesiyle bu rakam daha da yukarı çıkacak. O zaman Türkiye'de genel anlamda bizim Haziran-Temmuz gibi rahatlamamız söz konusu olabilir" ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195