Title of a News Article

Karaköprü onları unutmadı!

Karaköprü Belediyesi'nin yaptığı etkinlikle Bedensel Engelliler Sanat Eğitim Merkezi (BESEM) tiyatro ekibi, 'Bu İşte Bir Sakatlık Var' adlı tiyatro oyunuyla engellilerin günlük hayattaki sorunlarını sahnelediler.

Karaköprü Belediyesi 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında yaptığı etkinlikle her zaman engelli vatandaşların yanında yer aldığını gösterdi. Ankara'da faaliyet gösteren Bedensel Engelliler Sanat Eğitim Merkezi (BESEM) tiyatro oyuncuları Karaköprü Belediyesi'nin davetlisi olarak Şanlıurfa'ya geldi ve 'Bu İşte Bir Sakatlık Var' adlı tiyatro oyununu sergileyerek engelli bireylerin sorunlarına dikkat çekti.

 

 Karaköprü Belediyesi Kültür Merkezi'nde sahnelenen tiyatro gösterisini ev sahibi Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Karaköprü İlçe Kaymakamı Ahmet Yıldız, Ak Parti Karaköprü İlçe Başkanı Ahmet Aksoy, Belediye Meclis Üyeleri ve vatandaşlar izledi.

 

Engelli vatandaşların imkan verildiğinde birçok şeyi başarabileceğinin ve kendilerine engelli değil normal bir birey olarak bakılması gerektiğinin anlatıldığı oyun izleyicilerden büyük beğeni ve alkış alırken oyun sonunda BESEM oyuncuları kendilerini Şanlıurfa'ya davet eden ve oyun sergileme imkanı sağlayan Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli'ye teşekkür etti.

 

Oyun sonunda konuşan Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Engelliler Haftası münasebetiyle böyle bir program yapmak istediklerini ve her zaman engellilerin yanında olmaya çalıştıklarını dile getirdi. Başkan Baydilli, "Ankara'dan buraya gelerek bu güzel oyunu bize sergileyen Bedensel Engelliler Sanat Eğitim Merkezi (BESEM) oyuncularına çok teşekkür ediyorum. Gerçekten bu oyunda hem çok eğlendik hem de önemli dersler çıkardık. Engelli insanların da aslında normal insanlardan farksız olarak her şeyi yapabileceğini gördük. Biz de Karaköprü Belediyesi olarak her zaman engelli vatandaşlarımızın yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Ben buraya katılım gösteren herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

 

Karaköprü İlçe Kaymakamı Ahmet Yıldız ise oyundan çok etkilendiğini kaydederek, oyunda güzel mesajlar olduğunu söyledi. Kaymakam Yıldız, " Asıl engeli bizler yaşıyoruz. Herkes her an engelli olabilir. Bir kaza sonucu bir gün engelli olabiliriz, bunun garantisi yok. Bu yüzden engelli vatandaşlarımızın da bizim gibi normal birer insan olduğunun farkında olmamız gerekir.  Engelleri tek tek kaldırdığımız sürece neler yapabileceğimiz bu oyunda gösterildi. BESEM tiyatro ekibine ve burada bu imkanı sağlayan Karaköprü Belediyesine teşekkür ediyorum" dedi.

 

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli ve Karaköprü İlçe Kaymakamı Ahmet Yıldız oyundan sonra BESEM oyuncularıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2017, 14:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195