Title of a News Article

Karayılan ve Kalkan hakkında flaş karar...

.

Karayılan ve Kalkan hakkında flaş karar...
banner206
 MARDİN'in Derik İlçesi'nde Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk'ün şehit edilmesi ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında terör örgütü PKK'nın üst düzey yöneticileri Murat Karayılan ve Duran Kalkan hakkında yakalama emri çıkarıldı. Bu arada soruşturma kapsamında daha önce serbest bırakılan 2 kadın şüpheli, savcılığın itirazı üzerine tutuklandı.

Mardin'in Derik İlçe belediyesine kayyum olarak atanan Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün 10 Kasım günü PKK'lı teröristler tarafından bombalı saldırı sonucu şehit edilmesine ilişkin soruşturma devam ediyor. Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, terör örgütünün üst düzey yöneticileri Cemal kod adlı Murat Karayılan ve Duran Kalkan hakkında 1'inci Sulh Ceza Hakimliği kararı ile 'Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma', 'Kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle tasarlayarak öldürme' ve 'Yangın, su baskını, tahrip, batırma, bombalama ya da nükleer, biyolojik, kimyasal silah kullanarak öldürme' suçlarından yakalama emri çıkarıldı.

Kaymakam Safitürk'ün şehit edilmesi soruşturması kapsamında daha önce yakalanan ve çıkarıldıkları Sulh Ceza Hakimliği'nce serbest bırakılan Z.D. ve Z.E. isimli kadınlar da savcılığın itirazı üzerine yeniden gözaltına alınıp tutuklanarak, cezaevine gönderildi.

Güncelleme Tarihi: 13 Aralık 2016, 22:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195