Title of a News Article

’Kırmızı Mantolu Hanıma’ Özel Gübre

Gaziantep’te ’kırmızı mantolu hanım’ olarak bilinen Antep fıstığında kullanılan özel bir gübre düzenlenen programla çiftçilere tanıtıldı.Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı ile Tarım Kredi Kooperatifleri...

’Kırmızı Mantolu Hanıma’ Özel Gübre
banner206
Gaziantep’te ’kırmızı mantolu hanım’ olarak bilinen Antep fıstığında kullanılan özel bir gübre düzenlenen programla çiftçilere tanıtıldı.
Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı ile Tarım Kredi Kooperatifleri işbirliğiyle düzenlenen programla, Antep fıstığında kullanılan yeşil altın gübresi için özel bir tanıtım programı düzenlendi. Toplantıya Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Vali Yardımcısı Turgay Ergin, Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer, Gaziantep Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Gübretaş Yönetim Kurlu Başkanı İrfan Güvendi, Gübretaş Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Kutlu’nun yanı sıra birçok davetli katıldı.
“2 BİN ÇİFTÇİMİZE 100’ER KİLO GÜBRE”
Almanya’da güneşin olmamasına karşın Güneş enerjisini gidip Almanya’dan aldığımızı belirten Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, aynı zamanda İsrail’de tohum olmamasına karşın, birçok tohum türlerini gidip İsrail’den aldıklarını ifade etti. Şahin, “Bu şekilde devam edemez. Güneş bizim toprak bizim. Çiftçi bizim. Biz bu konuda hükümdar olmalıyız. İşte o yüzdende gücümüzü birleştirmeliyiz. Allah’ın izniyle bunu başaracağız. Bugün, size bir müjdemiz var Tarım Daire Başkanlığımızın bütçesi doğrultusunda, bugün 2 bin çiftçimize 100’er kilo yeşil altını çiftçimize hediye ediyoruz” ifadelerine yer verdi.
“KIRMIZI MANTOLU HANIM BİLE DİYORLAR”
"Antep fıstığı bu şehir için bir sevdadır" diyen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı İbrahim Yılmaz, “Hatta ona bazı gazeteciler kırmızı mantolu hanım bile diyorlar. Antep fıstığı hem üretimde hem de ticarette Gaziantep’te çok önemli bir yere sahiptir. Tabi bu ürünün kendi içerisinde bir takım sorunları da var. Şöyle bir geriye baktığımızda, biz ne kadar Antep fıstığı üretiyoruz sorusunun cevabını bulmak bu sorunlardan bir tanesiydi. İlk defa 2001 yılında uydu görüntüleriyle, Gaziantep ilinde arazi planlanmasının belirlenmesi ve rekolte çalışmalarını başlattık. En az 250 köyümüzde 3’er bahçe olmak kaydıyla, rekolte tahminlerini yaparak, doğru rekolte tahmin edip, ticaret erbabının önüne şu kadar üretimimiz var diye gayretler içerisine girdik” şeklinde konuştu.
Tarım Kredi kooperatifleri Genel Müdürü ve Gübretaş Yönetim kurulu Başkanı İrfan Güvendi, bitkinin de bir canlı olduğu ifade etti. Güvendi, “Şunun altını özellikle çizmek istiyorum. Bitkinin beslenmesi de insanın beslenmesi gibidir. Yani bitkide bir canlıdır. İnsan gibi hayvan varlığı gibi, bitkinin de doğru ve düzenli beslenmeye ihtiyacı vardır. Bu beslenmenin ne kadar önemli olduğunu aslında biz nesillerimizin arasındaki farklılıklardan da görebiliyoruz” ifadelerini kullandı.
Gübretaş Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Kutlu ise “Ülkemizde bu sağlamanın bir etkisinin gereği olarak, özellikle kimyayi alanda, faaliyet göstermek üzere, kamusal yönü olan Tarım Kredi Kooperatiflerinde şu anda Gübretaş 1952 yılında kuruldu. 1954 yılında da ilk gübre fabrikası ülkemizde faaliyete geçti. O günden bu güne kadar gübresal alanda ülkemizde, çok önemli ilklerin altında Gübretaş’ın imzasını görüyoruz” diye konuştu.
Daha sonra Gübretaş Yönetim Kurlu Başkanı İrfan Güvendi ve Gübretaş Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Kutlu tarafından Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Vali Yardımcısı Turgay Ergin’e plaket hediye edildi.

Güncelleme Tarihi: 20 Kasım 2015, 14:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195