Title of a News Article

Kooperatifçilik Eğitimi Başladı

Şanlıurfa'da çiftçi ve girişimcilere kooperatifçilik eğitimi veriliyor.

Kooperatifçilik Eğitimi Başladı
banner206
 Türk-Alman Teknik İşbirliği Kapsamında, T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü ile Alman Kooperatifleri ve Raiffeisen Konfederasyonu (DGRV) Türkiye Temsilciliği işbirliğiyle düzenlenen “Kooperatif Girişimciliği Eğitimi” programı Şanlıurfa’da gerçekleştiriliyor.

Şanlıurfa’da organik meyve üreticiliği ve nar yetiştiriciliği için uzun yıllardır çeşitli projeler uygulayan GAP Ekolojik Tarımsal Kalkınma Derneği’nin (GAPEKODER) organizasyonuyla gerçekleşen eğitim programına, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü, DGRV Türkiye Temsilciliği, GAP BKİ Başkanlığı’ndan üst düzeyde katılım bekleniyor. Bugün başlayan, yarın da devam edecek olan programda katılımcılara uzmanlar tarafından kooperatifçilik ve girişimcilik konularında bilgiler veriliyor.

 

ABBASOĞLU: ÜRETİCİLERİMİZİN KOOPERATİFLEŞMESİ ŞART

Nar gibi meyve üretiminin bölgemizde büyük alanlarda değil, küçük bahçelerde yapıldığını, küçük üreticilerin ise tek başına pazarda yer almasının büyük sıkıntı olduğunu dile getiren GAPEKODER Başkanı Ezc. Medet Abbasoğlu, “Şu anda Şanlıurfa’da otuza yakın organik nar üreten çiftçimiz var. Ama hiç birinin ürünü pazarda doğru hedefe ulaşamıyor. Dünya standartlarında bir ürün olmasına rağmen yerel tezgahlarda müşteri aramak zorunda kalınıyor. Birlik ve beraberlik içinde hareket edilememesinden dolayı hem verilen emek boşa gidiyor hem de hedeflenen kazanç elde edilemiyor. Bu eğitim programı ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığımız bünyesinde kurulu bulunan Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü himayelerinde, dünyada kooperatifçiliğin en başarılı örneklerini barındıran Alman Kooperatifleri Konfederasyonu’nun tecrübelerinden yararlanma, kooperatifçiliğin mantığını ve kazandırdıklarını tahlil etme fırsatı bulacağız. Birlikte hareket etmenin, bölgemiz üreticisine, yatırımcısına ve ekonomisine çok olumlu katkılar yapacağına inanıyorum. Üreticilerimizin kooperatifleşmesi şart” dedi.

 

KARAKÖPRÜ NAR GÜNLERİ

Kooperatifçilik eğitiminin ikinci gününde ise Şanlıurfa’nın farklı ilçelerinde nar üreticiliği yapan çiftçiler, en iyi nar için yarışacaklar. Karaköprü Nar Günleri adıyla bu yıl birincisi düzenlenecek olan etkinliğin, geleneksel hale getirilerek festival havasında kutlanması amaçlanıyor.

Karaköprü Nar Günleri etkinliğinde ayrıca, öncelikle Karaköprü’de betonlar arasında hayatta kalma savaşı veren meşhur Karaköprü narı, Siverek’te nar hasadı ve nar pazarlama gibi konularda fotoğrafların yer aldığı bir sergi beğeniye sunulacak.

Şanlıurfa Fotoğraf Sanatı Derneği sanatçılarının objektiflerine yansıyan nar temalı fotoğraflar, jüri tarafından değerlendirilerek taltif edilecek.

 

KURUMLAR DESTEK VERİYOR

Şanlıurfa GAP TAEM Konferans salonunda başlayan eğitim programına ve Karaköprü Nar Günleri etkinliklerine; GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Karacadağ Kalkınma Ajansı, Karaköprü Belediyesi, GAPEKODER, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası, Şanlıurfa Ziraat Odası, Şanlıurfa Ticaret Borsası, Ziraat Mühendisleri Odası Şanlıurfa Şubesi ile Şanlıurfa aşçılar ve Pastacılar Derneği destek veriyor.

Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2016, 13:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195