Title of a News Article

Önen, “Birliğimizi bozamayacaklar”

AK Parti 23 ve 24. dönem Şanlıurfa Milletvekili olarak görev yaptıktan sonra Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olarak görevini başarıyla sürdüren ve Yaz Kararnamesiyle Çin Halk Cumhuriyeti Pekin Büyük Elçisi olarak atanan Abdülkadir Emin Önen, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Önen, “Birliğimizi bozamayacaklar”
banner206
 Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Emin Önen’den Zafer Bayramı mesajı;

     Önen mesajında, iç ve dış düşmanlara rağmen ülkemizi kimsenin parçalamayacağını, dil, din, ırk ayrımı yaparak kimsenin birliğimizi bozamayacağını, milletimizin 15 Temmuz hain darbe girişiminde tanklara ve bombalara göğsünü siper eden milletin bir karış toprağını bile hiç kimseye vermeyeceğini gösterdiğini söyledi.

Aziz milletimiz, dünya tarihine damga vuran zaferlere imza atmıştır
     Çin Halk Cumhuriyeti Pekin Büyük Elçisi olarak atanan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Abdülkadir Emin Önen, mesajında, 30 Ağustos 1922'de zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesinin Türkiye Cumhuriyeti Devletinin yeniden hayat buluşu olduğunu belirterek, “30 Ağustos zaferi; ülkemizi parçalamak ve milletimizi esaret altına almak isteyen devletlere karşı, bütün imkânsızlıklara rağmen milletimizin sarsılmaz azmi, yüksek iradesi, vatanseverliği ve kahramanlığı ile kazanılmıştır. Kurtuluş Savaşı sırasında kenetlenen milletimiz, büyük fedakarlık ve cesaret örneğiyle elde ettiği zaferlerle güçlü Türkiye Cumhuriyeti Devletinin temellerini atarak, işgal altındaki topraklarımız düşmandan arındırıldı. Zafer Bayramı; birlik ve beraberliğimiz sonucu dünyada emsali görülmemiş bir zaferle sonuçlanmıştır. Aziz milletimiz şanlı tarihi boyunca birlik ve beraberliğinden ödün vermeden, vatan ve bayrak uğruna nice mücadeleler kazanmış, elde ettiği büyük başarılarla dünya tarihine damga vuran zaferlere imza atmıştır. Bizler de, geçmişimizden aldığımız güçle, gelecek nesillere daha aydınlık ve güzel bir Türkiye bırakmak, ülkemizi daha ileriye taşımak için, çalışmalarımızı samimiyetle ve kararlılıkla sürdürüyoruz” dedi. 

Türkiye, güçlü ve müreffeh bir ülke olarak daima yükselecektir
     Tarih sahnesinden silinmek istenen aziz milletimizin 30 Ağustos 1922'de büyük zafer ile dünyaya gücünü göstererek bir karış vatan toprağının verilmeyeceğini kanıtlandığını belirten Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Önen, “Türkiye tarihi ve kültürel birikimi ve büyük potansiyeliyle dünyanın önemli ülkelerinden biridir. Milletimizin ortaya koyduğu bu şuur hiç bir zaman bitmeyecektir. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da dediği gibi; Anadolu’nun anavatanımız haline gelişinin yolunu açan Malazgirt Zaferi’nin kazanıldığı ve bugünkü Türkiye’nin kuruluşunda önemli bir dönüm noktası olan Büyük Taarruzun zaferle sonuçlandığı Ağustos ayının son haftasını, Zafer Haftası olarak kutluyoruz. Bugün bağımsız bir devlet çatısı altında yaşayanlar olarak, hepimiz bu zafere ve bu zaferi bize armağan eden atalarımızı rahmetle anıyoruz. Anadolu’nun sonsuza kadar yurdumuz olduğunu da bütün dünyaya ilan ettik. Türkiye, ’Yurtta Sulh, Cihanda Sulh’ düsturu doğrultusunda kararlı bir şekilde ilerlemeye devam edecek. Uluslararası arenada etkin, her alanda gelişmiş, güçlü ve müreffeh bir ülke olarak daima yükselecektir. 26 Ağustos 1922’de başlayan ve 30 Ağustos’ta büyük bir zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz da, en zor şartlarda milletimizin yeniden dirilişinin, yeniden ayağa kalkışının, yeniden geleceğine sahip çıkışının sembolü olmuştur. Bu büyük zaferlerde ortaya konan azim ve kararlılık, aziz milletimizin istiklali ve istikbali için mücadele ederken hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağının, her türlü zorluğun üstesinden gelebilecek güce ve cesarete sahip olduğunun ispatıdır. Artık hiçbir yuvanın yıkılmaması, anaların ağlamaması, kadınların dul, çocukların yetim kalmamamsı ve en önemlisi de ülkemizi kaosa sürükleyen iç ve dış düşmanlarımızın yüzlerinin gülmemesi duygu ve düşünceleriyle Şanlıurfalı hemşehrilerimizin ve milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını en içten duygularımızla kutluyoruz” diye konuştu.

Milletimizin dünyaya örnek olan mücadele azmi Cumhuriyetimizin en büyük güvencesidir
AK Parti 23 ve 24. dönem Şanlıurfa Milletvekili olarak görev yaptıktan sonra Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olarak görevini başarıyla sürdüren ve Yaz Kararnamesiyle Çin Halk Cumhuriyeti Pekin Büyük Elçisi olarak atanan Abdülkadir Emin Önen, bu toprakları vatan kılmak için ecdadımızın ödediği bedeller ile milletimizin tüm dünyaya örnek olan mücadele azmi, sağlam temeller üzerine inşa ettiğimiz, her geçen gün gelişen ve büyüyen Cumhuriyetimizin en büyük güvencesi olduğunu ve Zafer Haftası vesilesiyle, Sultan Alparslan ve Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere, bütün şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle yad ettiğini, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin tüm mensuplarının da Zafer Bayramını kutladığını belirtti.

Güncelleme Tarihi: 30 Ağustos 2017, 14:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195