Title of a News Article

Paris'te Urfa Rüzgarı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, dünyanın en önemli moda organizasyonlarının gerçekleştirildiği Paris'te mozaik desenlerinin yer aldığı kreasyonları ile ilgi odağı oldu. Şanlıurfa yöresel mutfağının damak tatlarının da yer aldığı programa Şanlıurfa adına Milletvekili Kasım Gülpınar katıldı.

Paris'te Urfa Rüzgarı
banner206

Şanlıurfa'nın tarihi ve turistik zenginliklerini yurt dışında da tanıtmak için çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi'nin durağı bu kez Fransa'nın başkenti Paris oldu. Fransa'da yer alan Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü'nde (UNESCO), Büyükşehir Belediyesinin sponsorluğunda ve T-ONE Derneğinin öncülüğünde düzenlenen Mozaik Yolu Projesinin toplantısına Şanlıurfa adına Milletvekili Kasım Gülpınar katıldı.
UNESCO Genel Direktörü İrena Bokova, Türkiye Cumhuriyeti Paris Büyükelçisi Lale Ülker, UNESCO Daimi Temsilcisi Büyükelçi Hüseyin Avni Botsalı, Büyükelçi Altay Cengizer, T-ÖNE Derneği Başkanı Demet Sabancı Çetindoğan ve T-ONE Derneği Yönetim Kurulu Üyesi. Prof. Dr. Savaş Arslan'ın katıldığı toplantıda Şanlıurfa'nın tarihsel sürecinden örnekler vererek bölgenin tarihi ve kültürel zenginliklerini katılımcılara aktaran Vekil Kasım Gülpınar, dünya tarihinde önemli birçok kaynağın Şanlıurfa bölgesini sık sık dile getirdiğini belirtti.

DAVETLİLER, ŞANLIURFA'YA HAYRAN KALDI

Programın gün içerisinde devam eden bölümlerinde Şanlıurfa mutfağının da tanıtımı yapıldı. Bölgenin damak tadından boranı, çiğ köfte, lahmacun, ağzı açık, ağzı yumuk, şıllık, kadayıf, küncülü akit, kalbur tatlısı ile katmer gibi çeşitlerin ağırlıkta olduğu sunuma katılan davetliler, Şanlıurfa mutfağını övgülerle bahsederken, organizasyonu başarılı buldular.
Sunumun ardından ise bu kez mozaik desenlerinin yer aldığı kreasyonun tanıtımı yapıldı. Şanlıurfa'da yapılan kazılarda bulunan mozaik desenlerinin yer aldığı kıyafetlerin sunumunu ilgi ile izleyen davetliler, Şanlıurfa'nın birçok zenginliğe sahip olduğunu belirttiler.
Program Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi organizasyonu ile gün içerisinde devam etti. (URFASTAR)

Güncelleme Tarihi: 26 Ekim 2016, 16:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195