Title of a News Article

Şahin, Kabaş'ı yazdı

Şahin, Kabaş'ı yazdı
banner206

Gazeteci-Yazar Zafer Şahin, bugün ki köşe yazısında tutuklanan Gazeteci Sedef Kabaş'ı köşesine taşıdı. İşte O yazı.

Cumhurbaşkanı’na hakaretten tutuklanan Sedef Kabaş, Londra’da doğan, Boğaziçi Uluslararası İlişkiler mezunu bir gazeteci. Parlak bir kariyeri var. Boston Üniversitesi’nde TV haberciliği üzerine yüksek lisans yapmış. CNN International’da çalışan ilk Türk gazeteci, vs...

Merkez medyada uzun yıllar çalıştıktan sonra 2014 yılında ilginç bir şekilde FETÖ’nün kanallarında boy göstermeye başlıyor. Boy göstermek ne kelime, adeta vazgeçilmezi, ekran yüzü haline geliyor! Kabaş’ı merkez medyadan FETÖ’nün kanallarına sürükleyen etken sadece iktidar düşmanlığı, Erdoğan antipatisi olabilir mi? Mümkün değil. Kuvvetle muhtemel o dönemde Kabaş’ın hayatını kökten etkileyen bir gelişme yaşanıyor.

Ayrıntılara geçmeden bugünden bir bilgi aktaralım. Emniyet raporuna göre, Kabaş’ın yolu o tarihte ‘Salih’ kod adını kullanan Ahmet Kemal Aydoğdu adlı FETÖ Mahrem İmamı ile kesişiyor.

Nasıl mı? Aydoğdu, Elazığ’daki bir FETÖ okulunun müdürü. Aynı zamanda Twitter’daki “Jeansbiri” adlı hesabı kullanan kişi. Kabaş’ın Twitter hesabı çalındığında devreye hemen Aydoğdu giriyor. Bir şekilde hesabı kurtarıyor. Ve ne olduysa bundan sonra oluyor. Emniyet raporunda Kabaş ile Aydoğdu’nun yazışmalarının FETÖ’nün elinde olduğu belirtiliyor. Tabii çalınan hesaptaki diğer yazışmalar da.

Yani Kabaş’ın hesabını kurtardığına sevindiği gün yakasını FETÖ’ye kaptırmış olma ihtimali yüksek. Belki de örgütün şantajlarına teslim olmak zorunda kaldı. Bilemiyoruz. Bildiğimiz tek şey, Sultanahmet’te 13 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısı sonrası “İstanbul vurulmadıkça Türkiye uyanmaz” diye tweet atan kişinin normal bir ruh haline sahip olamayacağı. O kişinin bir örgüt tarafından baskı ve şantajla yönlendirilmiş olma ihtimali yadsınamaz.

Kabaş’a bir nokta koyup, ‘Jeansbiri’ adlı hesapla devam edelim. Bu FETÖ imamıyla sosyal medyada yolu kesişen ünlülerin sayısı çok fazla. Can Dündar, Hayko Bağdat, Levent Üzümcü, Metin Uca gibi hükümet karşıtı birçok ismin hesabını onaylatıp, mavi tık almasını sağlayan bu Jeansbiri olmuş. Bunu nereden mi biliyoruz? Bu isimler hesapları onaylandıktan sonra FETÖ imamına sosyal medyadan teşekkür etmiş! Hesap onaylatmak için neden böyle birine ihtiyaç duydukları da ayrı bir merak konusu! Jeansbiri şu an hapiste. Kabaş olayıyla isminin yeniden gündeme gelmesi birilerini fena halde rahatsız etmiş olmalı.

En çok da geçmişte “Teşekkür ederim jeansbiri” diye tweet atan siyaset ve medya dünyasından isimleri.

Saros’u da unutma Kemal Bey

İran’ın ‘teknik arıza bahanesiyle doğal gaz akışını kesmesi sanayi sektöründe ciddi bir endişe yarattı. Sorun en geç 10 gün içinde aşılacak ama muhalefet bu konu üzerinden iktidarı sıkıştırıyor. En çok da CHP lideri Kılıçdaroğlu. İran’ın gazı kesmesi, 81 ilin 73’ünde doğal gaz tüketiminde rekor kırılması Kemal Bey’in sorunu değil. Onun görevi muhalefet. Eleştirmek en doğal hakkı. Buraya kadar her şey normal.

Ancak Kemal Bey’in unuttuğu ya da görmezden geldiği bir mesele var. Doğal gazda büyük ölçüde dışarıya bağımlı olan Türkiye böyle sorunlar yaşamamak için Saros Körfezi’ne kısa adı “FSRU” olan bir Yüzer Depolama ve Gazlaştırma Ünitesi kurmaya çalışıyor. Gel gör ki CHP’li vekillerin başını çektiği sözde çevreci bir grup aylardır BOTAŞ’ın inşa edeceği gemi iskele projesine karşı eylem yapıyor.

Sadece eylem de değil. Dava açıyor, hayır kampanyaları düzenliyor, Yunanlı şarkıcılarla beraber “Saros’a dokunma” diye mitingler düzenliyor! Bizde bu gelişmeler yaşanırken Yunanistan, Saros’a kuş uçuşu 70 km uzaklıktaki Dedeağaç’a AB desteğiyle bir FSRU tesisi kuruyor. Şarkı söylemeye bize gelenler de dâhil hiçbir Yunan projeye karşı çıkmıyor. Çünkü herkes böyle bir dönemde doğal gaz arz güvenliğinin ne anlama geldiğinin ve bu tesisin öneminin farkında.

Bizim Saros’a yapacağımız tesis komşunun yaptığından çok daha çevre dostu bir proje. Yunanlılar gibi denizin içine onlarca kilometrelik boru hattı döşemiyoruz. Ama kıyıya yapılan küçük bir iskeleyi çevre felaketi gibi gösterenlerin engeline takılıyoruz. Oysa bu tesis devreye alındığında Balkanlar ve Avrupa’nın dahi arz güvenliğine katkı sağlayacak bir konuma geleceğiz. Marmara’da olası bir enerji problemine en düşük maliyet ve en hızlı şekilde müdahale imkânına kavuşacağız.

Kemal Bey, gelin bu hayati önemdeki projeye destek verin. Vekillerinizi bu sözde çevre eylemlerinden çekin. İran gazı üzerinden yaptığınız muhalefetin anlam kazanması için bunu yapmak zorundasınız. Saros FSRU tesisine karşı çıkmak CHP’ye bir şey kazandırmaz ama Türkiye’ye çok şey kaybettirir.

Kaynak. Milliyet.com.tr

Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2022, 16:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195