Title of a News Article

Şanlıurfa troleybüs projesi büyük ilgi gördü

UITP, Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği’nin iki yılda bir düzenlediği Dünya Toplu Taşıma Zirvesi 15-17 Mayıs tarihleri arasında Kanada’nın Montreal kentinde düzenlendi. Küresel Toplu Taşımacılar Zirvesi 3 binden fazla katılımcı ile gerçekleşti. Tarihi ve kültürel değerleri ile ismini dünyaya duyurmuş olan Şanlıurfa’ nın Troleybüs projesi de uzmanlar tarafından büyük ilgi gördü.

Şanlıurfa troleybüs projesi büyük ilgi gördü
banner206
Dünyanın dört yanından gelip, zirveyi takip eden üyelerin de katılımıyla sektörün gündemi ve geleceğin değerlendirildiği 100 farklı oturum düzenlendi. Zirvenin yanı sıra sektör firmalarının ürünlerinin ve çözümlerinin sergilendiği bir fuar da gerçekleştirildi.

Zirve kapsamında gerçekleştirilen ‘Toplu Taşımada Elektrikli Sistemlerin Gelişimi’ başlıklı oturumda Kayseri Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü ve UITP Raylı Sistemler Başkanı Feyzullah Gündoğdu Türkiye’de Örnek olacak olan Şanlıurfa Büyükşehir belediyesi tarafından hayata geçirilecek Abide – Balıklıgöl Troleybüs projesi hakkında teknik bilgiler verdi. Şanlıurfa’nın tarihi ve kültürel değerlerinden, Göbekli tepe ve Hz. İbrahim Peygamberden de bahsetti. Tarihi ve kültürel değerleri ile ismini dünyaya duyurmuş olan Şanlıurfa’nın Troleybüs projesi de uzmanlar tarafından büyük ilgi gördü.

Konu hakkında değerlendirmede bulunan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi,  Şanlıurfa’nın yapacağı Troleybüs projesinin Uluslararası bir toplantıda gündeme getirilmesi ve uzmanlarca olumlu bir şekilde değerlendirilmesi kendileri mutlu ettiğini ve böyle bir projeyi Urfa’ya kazandıracakları için heyecan duyduklarını ifade etti.

UITP (Uluslar arası Toplu Taşımacılar Birliği) hakkında:

1885’te kurulan ve merkezi Brüksel’de bulunan Uluslar arası Toplu Taşımacılar Birliği (UITP), organize ettiği eğitim, seminer, kongre ve konferanslarla toplu ulaşım alanında güncel bilgi birikiminin paylaşıldığı, sektörde yeni teknolojilerin sergilediği platformlara erişim imkanı sağlıyor. Toplu taşımacılık sektörünün dünyadaki en büyük sivil toplum kuruluşu olan UITP’nin İstanbul’da da bir ofisi bulunuyor.

Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2017, 16:39
YORUM EKLE
YORUMLAR
Mühendis
Mühendis - 7 yıl Önce

Yav zaten yollar dar. Urfa için gereksiz bir rant kapısı, istemiyoruz

SIRADAKİ HABER

banner195