Title of a News Article

Siirt sokaklarında net mesaj verdi...

.

Siirt sokaklarında net mesaj verdi...
banner206

 Ak Parti  Şanlıurfa Milletvekili  Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Türkiye'yi batırmak, bölmek isteyenlerin olduğunu ama milletin ferasetiyle istediklerine emellere ulaşamayacaklarını söyledi.

"Kardeş Şehir Projesi" kapsamında düzenlenecek programa katılmak için Siirt'e gelen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, iftar programı öncesi manevi iklimiyle adından söz ettiren Tillo ilçesine gitti. İlçe merkezine 4 kilometre uzaklıktaki Kaletül Üstat tepesinde İlçe Kaymakamlığı tarafından yapılan Cam Seyir Terasına çıkan Bakan Çelik, daha sonra ilçe metfun olan İbrahim Hakkı hazretlerinin türbesini ziyaret etti. Türbede dua eden Bakan Çelik, ışık hadisesini ve Tillo'nun manevi iklimi hakkında yetkililerden bilgi aldı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Yasin Aktay, Abdulhamit Gül, Şaban Dişli, işadamı Nihat Özdemir ile Sakarya ve Siirt İl yöneticileri ile çok sayıda davetlinin katılımıyla iftar verildi.
Bir düğün salonunda düzenlenen programın açılış konuşması yapan AK Parti Siirt İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu, AK Parti Genel Merkezi'nin "Kardeş Şehir" uygulaması kapsamında düzenlenen programda bir arda bulunmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
"Rusya ile ilişkilerimiz iyi bir noktaya gidiyor"
Ramazanı da bayramı da buruk, üzüntülü ve kederli geçirdiklerini belirten Bakan Çelik, "Neden diye sorarsanız maalesef yalnız ülkemize değil bölgemizde ve İslam coğrafyasında şiddet, terör ve tahribatlar yapılıyor. Siirtliler olarak sizler daha iyi biliyorsunuz. Bölgede kan var kan. Kan var kin var. Bölgede sefalet ve sefahat var. Birilerin artıkları, sofrada artıkları birileri için bulunmaz bir nimettir. Böyle bir dünya böyle bir şartlarda yaşıyoruz. Aç var açık var. Komşusu aç iken tok yatan var. 34 ülkede ekmeye gıdaya ulaşmaya çalışan insanlar var. 80 ülkede suya ulaşmaya çalışan insanlar var. Şimdi Türkiye etrafındaki düşmanlıkları azaltmak için büyük bir mücadele veriyor. Rusya ile ilişkilerimiz iyi bir noktaya gidiyor. İsrail'le ne şart koştuysak o şartlar yerine getirterek ve böylece tekrar bir diyalog ortamı başladı. Ama maalesef yaşananları görüyorsunuz, terör Türkiye'nin adım atmasını, Türkiye'nin kalkınmasını, Türkiye'nin birliğini kardeşliğini bozma adına görevini icra ediyor. Siirtliler bize diyor ki 21'inci yüz yıl bilgi çağı olacak dediler. 21'inci yüzyıl başladı. Çünkü 21'inci yüzyıl vahşet çağıydı. Dünya savaşları oldu birçok şeyler oldu. Ama 21'inci yüzyıl bilgi çağı olacaktı terör çağı haline şu anda devam ediyor" dedi.
"Orta çağa mı gidiyorsunuz?"
Ordadoğu'da yaşanan gelişmelere de değinen Bakan Çelik, Ordadoğu'da küçük bir dünya savaşı olduğunu söyledi. Çelik, "Suriyelilerin hali ortada. Akdeniz al deniz haline geldi. İşte bu iftar sofrasında söylüyorum; Siirtli kardeşlerime söylüyorum, İslam dünyası kendisine bir bakmalı. Biz öyle bir dinin mensuplarıyız ki dinimiz diyor ki "oku'. Okuma oranlarına bakıyoruz İslam ülkelerinde liselerde okuma oranları yüzde 16. Nereye gideceksiniz? Orta çağa mı gideceğiniz? Biz kendimize çeki düzen vermek durumundayız. İslam'ın kendisi barış dili ama savaş olduğu coğrafya bizim coğrafya, İslam coğrafyası. Onun için çok ciddi bir şekilde tekrar bulunduğumuz noktayı gözden geçirmemiz gerekiyor" diye konuştu.
Bakan Çelik, "İslam'ın özü, Peygamber Efendimizin hayatı ve Kur'an-I kerim ortadadır, Değişmedi, değişmeyecek. Bu esaslar çerçevesinde bir kez daha yaşantımızı gözden getirmemiz gerekiyor. Kim olarak; tüm İslam coğrafyası olarak bakmamız gerekiyor. Batı battı, battığını izliyorsunuz. Tüm değer yargılarıyla battı. Onun için onlar insanlık açısından sınıfta kaldılar. Onlar öyle ifada ettiler ki dünyayı, dünyada insan çok 7 milyar insan var, ama insanlık yok insanlık kalktı ortadan" dedi.
"Türkiye'yi bölmek ve batırmak istiyorlar"
Türkiye'nin ekonomik bakımdan çok iyi noktada olduğunu da dile getiren Bakan Çelik, Türkiye'yi batırmak, bölmek hatta zarar vermek isteyenlerin bulunduğunu, ama çok şükür milletin ferasetiyle istedikleri emellere ulaşamayacaklarını, bütün ekonomik verilerle aslında Türkiye'nin her türlü zorluğa zor coğrafyada olmasına rağmen olumlu gittiğini sözlerine ekledi.
Bakan Çelik iftar sonrası beraberindeki heyetle Güres Caddesi esnafını ziyaret etti
Ka

Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2016, 02:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195