Title of a News Article

Siz uyurken, onlar mesaideler

Büyükşehir Belediyesi ekipleri, gece 23.00 sıralarında SSK caddesinde asfaltlama işine başladı. Çalışmaların hızlı bir şekilde tamamlanması için personellerini ve iş makinelerini seferber eden Büyükşehir, vatandaşlardan tam not aldı.

Siz uyurken, onlar mesaideler
banner206

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Başkan Nihat Çiftçi'nin talimatları doğrultusunda vatandaşların herhangi bir mağduriyet yaşamaması ve trafiğin aksamaması için gece saatlerinde SSK Caddesi güzergahında asfaltlama çalışmalarını başlattı.

Eyyübiye ilçesine bağlı Akabe Mahallesi SSK Caddesi'nde gece 23.00 itibari ile sıcak asfalt serimine başlayan ekipler, sabahın ilk ışıklarına kadar çalışmalarını sürdürdü. Bayram öncesi ön hazırlıklarına başlanan ve bayram tatili dolayısıyla ertelenen çalışmalar vatandaşlardan da tam not aldı.

Belediyenin yaklaşımından dolayı Başkan Nihat Çiftçi'ye teşekkür eder çevre esnafı, "Mevcut yolumuz kullanılamaz hale gelmişti. Belediye ekiplerimiz gelerek çalışma başlattılar. Çalışmanın gece olması bizler ve sürücüler için çok iyi oldu. En azından gündüz saatlerinde esnaf olarak yine işimizi yapıyoruz. Akşam işyerlerimizi kapattıktan sonra ekipler geliyor ve iş makineleri ile asfalt serimine devam ediyor. Biz çalışmalarından dolayı Başkanımız Nihat Çiftçi'ye teşekkür ediyoruz" diye konuştular.

Bu arada yine gün içerisinde Akçakale yolu üzerinde yer alan Harran Üniversitesi Eyyübiye Kampusu civarında yol genişletme çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç duyulan bölgelerde de 2016 planlamasını koordineli bir şekilde yürütüyor.

 

ÇELİK KÖPRÜLERDE ÇALIŞMALAR TAM HIZ

Şanlıurfa'nın trafik yoğunluğunu en asgariye indirmek adına kent genelinde yeni bulvarlar ve yollar açan  Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa'da gelişimi ve dönüşümü gerçekleştiriyor.

Planlı bir şekilde yeni yollar inşa ederek vatandaşların beklemeden ulaşımda seyir etmesini hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, yıllardır yol sorunu yaşayan Karaköprü Dağeteği Bölgesinde 25 ve 35 metrelik iki yeni bulvar ve bağlantılı olan 2 adet çelik köprü inşa ediyor.


KÖPRÜLÜ KAVŞAK YAPIMLARI SÜRÜYOR

Büyükşehir Belediyesi ayrıca, Emniyet Caddesi ve Necip Fazıl Kısakürek Caddesindeki iki köprülü kavşak yapımını sürdürüyor.

Trafiği rahatlatmak için yapımı süren Köprülü Kavşaklarda çalışmalar planlama dahilinde sürerken, kazılar dolayısıyla trafik akışı asfalt seriminin tamamlandığı bölgelere doğru kaydırılıyor. 

 

10 KÖPRÜLÜ KAVŞAK DAHA YAPILIYOR

Öte yandan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, geçtiğimiz ay Karayolları Bölge Müdürlüğü iş birliği ile Şanlıurfa'da yapılacak olan 10 adet köprülü kavşağın müjdesini vermişti.

Belediyecilik anlamında vizyonel projeleri hedeflediklerini belirten Başkan Çiftçi, konu ile ilgili değerlendirmesinde "Büyükşehir Belediyesi olarak kent merkezine çok önem veriyoruz. Karayolları Genel Müdürlüğümüzün teknik ekipleri ile Şanlıurfa trafiğini önemli ölçüde rahatlatacak olan bir toplantı gerçekleştirdik. Şanlıurfa'da yapacağımız köprülü kavşaklar, çevre yollarının planlamasına yönelik vizyonel bir yaklaşım sergiledik. Büyükşehir Belediyesi olarak kent merkezine 5 adet köprülü kavşak yapacağız. Allah'ın izniyle 2 tanesinin temelini atarken 2 adet köprülü kavşağında ihale günlerini aldık. Son olarak bir köprülü kavşağımızda şu anda ihale aşamasındadır. Karayolları Bölge Müdürlüğümüzle Çevik Kuvvette yapacağımız köprülü kavşağımız ise yaşanan olumsuzluklardan dolayı gerçekleştirilememişti. Bununla ilgili olarak da yonca şeklinde daha kullanışlı bir proje hususunda gerekli kararları aldık. Yine Karayolları Bölge Müdürlüğümüz tarafından yapımı sürdürülen Akçakale Çevre Yolu üzerinde sürdürülen köprülü kavşaklar çalışmaları devam etmekte. Aynı şekilde Karaköprü ilçemizde 3 adet köprülü kavşak yapılarak bölgeye transit bir ulaşım imkanı sağlanacak. Amacımız Şanlıurfa'nın dört bir yanında trafiği rahatlatmaktır" şeklindeki sözlerine yer vermişti. 

İŞTE SSK CADDESİNDEKİ ÇALIŞMALAR:

















Güncelleme Tarihi: 12 Temmuz 2016, 10:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195