Title of a News Article

Suruç'ta üzücü olay!

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde tarımda kullanılan sular tarlalardan akarak mahalleyi bastı. Vatandaşlar evlerine doğru akan sular nedeniyle zor anlar yaşarken küçük çocuklar ise suda oynamanın tadını çıkarttı.

Suruç'ta üzücü olay!
banner206
Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde tarımdaki bilinçsiz sulamanın verdiği zarar şehir merkezine kadar uzandı. Tarlalardan akan sular nedeniyle Aligör Mahallelerdeki bazı evler su basma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Vatandaşlar cadde, sokak ve boş arsalara akan suyu tahliye etmeye çalıştı. Suların evinin yakınına ulaştığı Ömer Yavuz isimli bir vatandaş, eline aldığı keserle su yolu açıp başka yöne akması için yoğun çaba harcarken çocuklar ise her zaman olduğu gibi yola akan suyun tadını çıkartmaya çalıştı.
Çiftiler suları evlerin üzerine salıyor
Evlerin çökme riski ile karşı karşıya kaldığını iddia eden Ömer Yavuz,"Maalesef köylülerimizin bilinçsiz tarla sulamasıyla tahliye yolu olmadığından sular tarlaların kenarından bu tarafa akıyor. Tarla sahipleri de tarlaları fazla su altında kalmasın diye yerleşim yerine doğu suyu salıyorlar. Sanki bu evler de susuz kalmış, suya ihtiyaçları varmış gibi evlerin üzerine salıyorlar. Eğer tahliye kanalları olsaydı bu su buraya akmazdı. Bu evler şu anda çökme riski altındalar. Bu şekilde devam ederse bu evlerin hepsi çöker, biz de göç etmek zorunda kalırız. Sanki biz de Cizre olduk, bu da ikinci Cizre oldu. Suyu gelmesi bir nevi bize hakaret oldu. Biz bunu kabul etmiyoruz, yetkililer bir an önce el atsın. Yetkililerden tahliye kanallarını yapmalarını rica ediyoruz. Bu milletin mağdur olmaması, kötü bir neticeye sebep olmaması için bir an önce gerekenin yapılması lazım. Çatlaklardan su evlerin altına sızıyor" şeklinde konuştu.
Sürücülerin çilesi çocukların eğlencesi oldu
Öte yandan bazı asfalt yolları da su bastı. Derinliği yer yer bir metreye kadar ulaşan sudan geçmeye çalışan sürücüler zor anlar yaşarken çocuklar ise suda oyun oynayıp tadını çıkartmaya çalıştı.

Güncelleme Tarihi: 31 Ağustos 2017, 11:47
YORUM EKLE
YORUMLAR
Erol
Erol - 7 yıl Önce

Yetkililer ne diyor bu duruma,yazık günahtır.

SIRADAKİ HABER

banner195