Title of a News Article

Telabyad’da Tarım ve Hayvancılık Canlanıyor

Barış Pınarı bölgesinde faaliyetlerine devam eden SUDKOM, tarım ve hayvancılık faaliyetlerini harekete geçiriyor.

Telabyad’da Tarım ve Hayvancılık Canlanıyor
banner206

Barış Pınarı Harekâtı ile terör örgütlerinin işgalinden arındırılarak hayatın normale dönmeye başladığı Telabyad ve Resulayn’da, halkın tarım ve hayvancılık faaliyetlerine de Türkiye destek veriyor.

Şanlıurfa Valiliği Suriye Destek ve Koordinasyon Merkezi (SUDKOM) bünyesinde, Telabyad ve Resulayn’da başta insani yardımlar olmak üzere kamu hizmetlerinin verilebilmesi için görevlendirilen koordinatörlükler, çalışmalarını büyük bir özveri ile gerçekleştiriyor.

Bölgenin başlıca geçim kaynağı olan tarım ve hayvancılığın yeniden canlanması için, üreticilerle görüşmeler yapan Şanlıurfa Tarım ve Orman Müdürlüğü Telabyad koordinatörlüğü, tarımsal üretim alanlarını, üretilecek tarımsal ürün miktarlarını kayıt altına alarak, çiftçilere teknik danışmanlık hizmetleri veriyor.

Önceki hafta süresince Telabyad’ın köylerini ziyaret eden Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinatörlüğü personeli, M4 Karayolu sınırına yakın yerleşim birimleri olan Ebu Hüreyre köyü ve çevresindeki toplam yedi köyde hayvancılık faaliyetleri icra etti.

Çalışmalar kapsamında 3470 küçükbaş ve 2 büyükbaş hayvan kayıt altına alınırken, görevli veterinerler de hayvansal aşı çalışmaları yaptı. Aşı çalışmalarıyla yedi köyün tamamındaki besi hayvanları aşılanırken, beş çoban köpeği de hastalıklara karşı aşılandı.

Barış Pınarı Harekâtı sayesinde, terör örgütlerinin baskısı nedeniyle terk etmek zorunda kaldıkları topraklarına yeniden dönmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden köy halkı, daha önceden hayvanlarının hiç aşılanmadığını, hastalanan hayvanlarını kendi imkânları ile tedavi etmeye çalıştıklarını ifade ettiler.

Kendi topraklarında insanca ve özgür bir yaşam ortamının oluşması için çaba gösteren Türkiye’ye teşekkür eden köylüler, aşı çalışmaları için köylerine gelen personele de yemek ve çay ikramında bulundular.

Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2020, 14:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195