Title of a News Article

Urfa'da '15 Temmuz darbe girişimi' konulu resim çalıştayı

Şanlıurfa'da Yeşilay Cemiyeti tarafından 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde yaşananların anlatıldığı resim çalıştayı açıldı.

Urfa'da '15 Temmuz darbe girişimi' konulu resim çalıştayı
banner206
Şanlıurfa Valiliğinin desteğiyle Yeşilay Cemiyeti tarafından 15 Temmuz darbe girişimi temalı resim çalıştayı düzenlendi. 3 gün sürecek ve çizilen resimlerin halkın izlenimine sunulacağı çalıştayda, darbe girişiminin yapılmak istendiği gecede yaşanan olaylar resimlere aktarıldı.

Konu hakkında bilgilendirme yapan Yeşilay Cemiyeti Şanlıurfa Şube Başkanı Muharrem Çelik, söz konusu çalıştaya 22 ressamın katıldığını belirtti. Çelik, "22 ressam arkadaşımızla 15 Temmuz darbe gecesi sürecini resimlendirmiş bulunuyoruz. Ben burada Cumhurbaşkanımızın darbe gecesinde telefonla halka seslenişini yapmaya çalıştım.  Dolunayın içinde veriyorum. İşte, elin içinde telefon var. Burada Cumhurbaşkanımızın portesi olacak. Bu telefon sayesinde darbe püskürtüldü, durduruldu." dedi.

Darbe girişimi gecesinde halkın birlik ve beraberlik içerisinde duruş sergilediğine değinen Çelik, sözlerine şöyle devam etti: "15 Temmuz darbe gecesi sürecinde Anadolu'da bir kaos yaşandı ve içimizdeki hainler benzeri görülmemiş bir darbe teşebbüsünde bulundular. Bu seferki darbe direkt halkın üzerineydi. Kurşunlarla, bombalarla halkı öldürme hedeflendi. Daha önce benzeri bir şey yaşanmamıştı. Bu püskürtülen darbe çok büyük zararlarla beraber güzel sonuçlar da getirdi. Bu güzel sonuçlardan bir tanesi halkımız kenetlendi, tek yumruk oldu, birlik ve beraberlik içerisinde duruş sergiledi. Bu birlikteliğimiz ülkeye, inancımıza ne kadar bağımlı olduğumuzu ve tek kişi de kalsak ülkemizi hiçbir zaman kimseye kaptıramayacağımızın bir mesajı oldu dünyaya."

Şanlıurfa'da zengin bir ressam kitlesi olduğunu sözlerine ekleyen Çelik, "Biz bunu Valimizle projelendirdik. Biz, 'Bu süreç bizden sonraki nesillere kalıcı belge olsun, sanatçılar da kendi iç dünyasını, duygu ve düşüncelerini bir şekilde somutlaştırıp dışa vererek halkla paylaşsınlar.' dedik. Çünkü biz sanatçıları toplumun öncüleri, toplumun neferleri olarak biliyoruz. Toplumun önünde giderler ve topluma ışık tutarlar. 'Biz de darbelere karşıyız, ülkemizi ve milletimizi seviyoruz.' diyerek Harran Üniversitesinden 3, Milli Eğitim Bakanlığından 6, diğerleri halk sanatçımız olmak üzere 22 yürekli ressamımızla 3 gün boyunca valiliğimizin finansmanlığında bu çalışmayı yürütüyoruz. Sonra bu çalışmayı sergileyeceğiz. Bu bir sergi değil, resim çalıştayıdır." şeklinde konuştu.

Çalıştaya katılan diğer ressamlar ise "15 Temmuz gecesi Türkiye'nin yaşadığı sarsıntı, deprem, acı, ölümler ve benzeri hepimizin hafızasına yerleşti. Biz de 15 Temmuz darbe gecesinde yaşananları resimlendireceğiz." ifadelerini kullandılar.

Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2017, 19:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195