Title of a News Article

Urfa'da 6000 kişi işsiz kalacak!.. (video)

.

 Geçtiğimiz günlerde taşeron yasası ile ilgili düzenlemelerde, taşeronda çalışanlarına kadro verileceği ve bu uygulamanın kısa süre içinde faaliyete geçeceği sözleri üzerine bu sefer taşeron firma yetkilileri duruma isyan etti. Bu konu ile ilgili Urfalı Taşeron firma yetkilileri AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ile görüştüler. Bu düzenlemenin kısa süre içinde yürürlüğe girmesi ile Türkiye genelinde birçok firmanın büyük zarara uğrayacağını belirten firma yetkilileri, taşeron çalışanların kadro almasına karşı olmadıklarını sadece devlet tarafından artık yapılamayacak olan ihalelere ve bu düzenleme için şirketlere herhangi bir geçiş zamanı verilmesinden şikâyet ettiler. Konuyu bugün AK Parti Şanlıurfa İl binasına giderek İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’e ileten firma yetkilileri bu konudaki endişeleri ve kaygılarını dile getirdi.

Kemal Süt yaptığı açıklamada "Öncelikle Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'e bizi kabul ettikleri için teşekkür ediyorum. AK Parti binasına gelmemizin sebebi ise malum gündemde olan taşeron yasasının meclise gelmesi durumu. Tabi biz taşeron işçisi olarak çalışan kardeşlerimizin adına gerçekten seviniyoruz ama, burda mevcut firmalarımız mağduriyeti ve firma çalışanlarının da mağduriyetini göz önünde bulundurması ile ilgili sayın başkanımızla iştişare de bulundu." dedi.

ŞUTSO Meclis Başkan Yardımcısı Kemal Süt yaptığı açıklamada "Öncelikle Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'e bizi kabul ettikleri için teşekkür ediyorum. AK Parti binasına gelmemizin sebebi ise malum gündemde olan taşeron yasasının meclise gelmesi durumu. Tabi biz taşeron işçisi olarak çalışan kardeşlerimizin adına gerçekten seviniyoruz ama, burda mevcut firmalarımız mağduriyeti ve firma çalışanlarının da mağduriyetini göz önünde bulundurması ile ilgili sayın başkanımızla iştişare de bulundu." dedi.

Taşeron Firma Temsilcilerin adına basın açıklaması yapan Veysel Oğuz şunları kaydetti, "Bu şirketlerin ikişer kişilik ortaklık yapısıyla 1100 kişiyi teşkil ettiğini ve bu şirketlerde çalışan 6000 kişinin aileleriyle beraber 22 bin kişiye dair olduğu genel anlamda sadece 35 - 40 bin kişinin işsiz kalacağını vurgusunu yaptık sayın il başkanımıza. Ayrıca şirketlerimizin içinde bulunduğu konum itibariyle etrafının etkisinin anlatmaya çalıştık." dedi.

Güncelleme Tarihi: 09 Aralık 2017, 16:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195