Title of a News Article

Urfa'daki gezileri tamamlandı

Belediye Başkanları Birliği Yönetim Kurulu toplantısı için Şanlıurfa'ya gelen büyükşehir, il ve ilçe belediye başkanları, Şanlıurfa'daki çalışmalarının ardından Harran ören yerleri ve Halfeti gezisiyle sonlandırdı.

 Şanlıurfa'da yapılan Belediye Başkanları Birliği Yönetim Kurulu Toplantısı için kente gelen büyükşehir, il ve ilçe belediye başkanları Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Nihat Çiftçi'nin ev sahipliğinde Harran, Akçakale ve Halfeti'yi gezdi. Harran tarihine, islam medeniyetine ve Halfeti güzelliğine hayran kaldılar.

Gezilerine ilk olarak Halfeti ilçesinde başlayan konuk başkanlar, tekneyle saklı cennet olarak adlandırılan ilçede gazi turuna katıldılar. İlçe hakkında bilgi alan başkanlar, hayranlıklarını ifade ettiler. 

Halfeti'deki gezinin ardından Harran'a geçen konuk başkanlar Harran ilçesinde ilk İslam Üniversitesinin bulunduğu kalıntıları incelediler. Abbasiler döneminde yapıldığı tahmin edilen hamama bağlı şadırvan ve ticarethane kalıntılarının bulunduğu alanı gezerek islam medeniyetine hayran kaldıklarını ifade ettiler.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'ye misafirperverliğinden dolayı teşekkür eden  ve Tarihi ve kültürel zenginlikleri görme fırsatını bulduklarını belirten Belediye Başkanları Birliği Başkanı Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Şanlıurfa'da yapılan toplantının hayırlı olmasını diledi. 

Belediyeciliğin tecrübe paylaşımı olduğunu belirten Başkan Çiftçi: "Coğrafyaların ve kültürlerin birbirlerini tanıması açısından birliğimiz bir çok bölgede bu tür toplantılar düzenliyor. Başkanlarımızı ağırlamaktan dolayı mutlu olduk. Gönülden gönüle köprüler kuruluyor. Bu anlamda tüm başkanlarımıza teşekkür ediyorum" dedi. 

Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2017, 12:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195