Title of a News Article

URFA, İKİ FESTİVAL HEYECANI YAŞAYACAK

Şanlıurfa Valiliği’nin öncülüğünde düzenlenecek olan “En Güzel Güvercin Yarışması” Cumartesi günü başlıyor. Ayrıca aynı gün çok sayıda ünlü yazarın katılımıyla “Kitap Fuarı” da açılacak.

URFA, İKİ FESTİVAL HEYECANI YAŞAYACAK
banner206
Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük’ün girişimleri sonucunda düzenlenen “Medeniyetin Kanatlandığı Yer Şanlıurfa’da En Güzel Güvercin Yarışması” 28 Mayıs Cumartesi saat 10.00’da tarihi Gümrük Hanı’nda başlayacak. Yarışmada Şebap cinsindeki kül renk, miski, çakmaklı, siyah ve beyaz güvercinler ile halis cinsindeki aynalı, şami, alaca bağdadi, ispir ve kara nakışlı güvercinlerin başvurusu alınacak. Programın açılışında “barış” adına 63 adet güvercin gökyüzüne salıverilecek. İki gün sürecek olan yarışmanın sonuçları, 29 Mayıs Pazar günü saat 17.00’da düzenlenecek törenle açıklanacak. Yarışmada dereceye girenlere altın ve kupa verilecek. Türkiye’nin birçok ilinden katılımın sağlanması beklenen “En Güzel Güvercin Yarışması” aynı zamanda Şanlıurfa’nın tanıtımına büyük katkı sağlayacak. 

Urfa’da İlk Kez Kitap Fuarı Düzenleniyor 

Bu arada “Güvercin Yarışması”nın yanı sıra Şanlıurfa, ilk kez “Kitap Fuarı”na da ev sahipliği yapacak. Şanlıurfa Valiliği, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenecek olan Kitap Fuarı, 28 Mayıs Cumartesi günü saat 17.00’de kitapseverlerle buluşacak. Topçu Meydanı’nda düzenlenecek olan ve 19 Haziran’a kadar açık kalacak Kitap Fuarı’na, 75 yayınevi ve Abdurrahman Dilipak, Emine Şenlikoğlu, Vehbi Vakkasoğlu gibi yazarların da aralarında yer aldığı 50 yazar katılacak. Yazarların şehirdeki bazı okullarda genç okurlarla buluşması da bekleniyor.


Vali Küçük; Güvercin Yetiştiriciliği Kültürel Mirasımız Olmuştur 

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfa’da yapılacak olan iki büyük etkinlikten dolayı mutlu olduklarını söyledi. Etkinliklerle ilgili açıklamada bulunan Vali İzzettin Küçük, “Şanlıurfa kültürünün özgünlüğü ve çeşitliliği, güvercinlerinde ve güvercinlerine verdikleri önemle de açıkça ortaya konmuştur. Şanlıurfa ilimiz bölgeye ait en büyük güvercin çeşitliliğine sahip illerden biridir, ayrıca güvercin yetiştiriciliği Şanlıurfa’da kendine özgü kültür yapısını almış, bir nevi kültürel mirasımız olmuştur” dedi. 

Bölgede güvercin kültürünü yansıtan organizasyonun eksikliğinin hissedilmesi ve bölgenin kültürel mirası bakımından en dinamik kenti olması sebebi ile Şanlıurfa’da düzenlenecek güvercin yarışmasının şehrin sahip olduğu kültürel zenginliklerin daha da çok ortaya çıkarılmasını sağlayacağını kaydeden Küçük: “Valiliğimiz öncülüğünde Karacadağ Kalkınma Ajansı ve ŞURKAV’ın katkılarıyla “Medeniyetin Kanatlandığı Yer Şanlıurfa’da En Güzel Güvercin Yarışması” düzenlenecektir. Ayrıca Topçu Meydanı’nda ünlü yazarların katılımıyla düzenlenecek olan Kitap Fuarı’na da tüm Şanlıurfalıları bekliyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2016, 15:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195