Title of a News Article

Vali Küçük neden HDP’nin hedefinde?

Vali Küçük neden HDP’nin hedefinde?
banner206

PKK/HDP’nin 2015 yılında Şanlıurfa’da yüzlerce çocuğu dağa kaçırdığını ekranlarda dile getiren Vali Küçük, O tarihte HDP ve PKK’nın büyük oyununu bozmuştu. DEAŞ’ın sadece PYD’ye koridor açtığını Türkiye’de ilkkez dillendiren Vali Küçük’ün o tarihte söyledikleri kısa bir süre sonra gerçek olmuştu. Şanlıurfa’da 6-8 Eylül olaylarının yaşanmamasını, Kobani olaylarında iki günde 200 bin Kürt'ün Suruç ilçesine geçişleri ve yaşama tutunmalarını sağlayan Küçük,yıllar sonra bir kez daha HDP’nin hedefi oldu. Şanlıurfa’lıların gönlünde taht kuran, ve Şanlıurfa’yı PKK’ya teslim etmeyen Vali olarak anılan İzzetin Küçük, geçtiğimiz gün HDP’li Vekil Leyla Güven’in bir iddiasıyla bir kez daha konuşulan Vali olmuştu.

HDP Şanlıurfa ve Hakkari eski Milletvekili DTK Eş Başkanı Leyla Güven, bir iddiada bulunarak, dönemin Şanlıurfa Valisi İzzetin Küçük’ü bir kez daha hedef almıştı.

Türkiye’nin en değerli Valileri arasında gösterilen İzzetin Küçük, 2015 yılında Dünya’nın yakından takip ettiği  Suriye-Kobani- DEAŞ olaylarının en şiddetli yaşandığı süreçte Şanlıurfa Valisi olarak görev yapıyordu. Çözüm sürecinin devam ettiği, bir taraftan hendek ve çukurların kazıldığı ve DEAŞ terörünün yanı başımızda cirit attığı dönemde önemli tespitlerde bulunan Vali İzzettin Küçük’ Çözüm sürecinde ‘ 3 Bin çocuğun dağa kaçırıldığını-DEAŞ’ın ise ABD tarafından kurulmuş bir örgün olduğunu ve tek amacının PYD’yı Türkiye sınırına komşu yapmak olduğunu’ tespit etmişti.

Suriye’nin kuzeyinde oluşturulmak istenen PYD kantonu koridorunu  ilk olarak vali İzzettin küçük dile getirmişti. Oradaki Bölge halkı(Resul ayn,Ayn el Arap (kobani) telebyad)Türkiye’ye  göç ettirmek zorunda bırakılmış göç eden bölge halkın yerine PYD Terör örgütü yerleştirilmek isteniyordu. DEAŞ Arap kökenli vatandaşların yoğunlukta yaşadığı sınır kasabaları ve köylere saldırarak boşaltırken, yerlerine ise PYD güçleri konuşlanıyordu. DEAŞ’ın Kobani’ye saldırılmasının sadece Dünya’ya mesaj niteliğinde olduğunu ve yaşananların birer senaryo olduğunu sık sık dillendiren Vali Küçük’ün bu tespitleri kısa süre sonra gerçekleşmişti. Kobani olayları ile birlikte Türkiye sınırına yaklaşık 200 bin kişi dayanmıştı. Gelen kitlenin arasında PKK-PYD militanlarının olacağını düşünen Vali İzzetin Küçük, anında talimat vererek, yüzlerce PKK/PYD’liyi sınır dışı ve yakalanmalarını sağlamıştı. Uluslar arası ve ulusal medya aracılığıyla Suruç ilçesini kan gölüne çevirmek isteyen terör örgütleri ve sempatizanlarına izin verilmeyeceğini açıklamıştı.

(Suriye'den göç eden binlerce kişinin ilk adresi Urfa olmuştu. Vali Küçük, O tarihte seferberlik ilan ederek, tüm Mültecilerle yakından ilgileniyordu)

14 YAŞINDA Kİ ÇOCUKLAR KAÇIRILIYORDU…

Suriye’de ki iç savaş devam ederken,  Türkiye’de ise çözüm süreci yaşanıyordu.  Doğu ve Güneydoğu’da çözüm süreci ile birlikte artık silahların bırakılmasının tartışıldığı dönemde, PKK ve HDP’nin çözüm sürecini baltaladığını dönemin Şanlıurfa Valisi ilkkez dillendiriyordu. Vali Küçük, yerel ve ulusal medya temsilcilerine bölgede yaşananları aktarırken, çözüm sürecinde  13-14 yaşlarında çocukların dağa kaçırıldığını ifade ediyordu.

Küçük;Çözüm sürecinin devam ettiğini söyleyen HDP’ye karşın Suruç’tan  Kobaniye kaçıralarak PYD ye dahil edilen 13-14 yaş aralığındaki çocukları ve çözüm sürecinde HDP’nin  art niyetli olduğunu ilk defa  gündeme getirdi.

2015 yılında Ülke TV’de Hasan Öztürk'ün sunduğu 'Aslında Ne Oldu?' programına telefon ile bağlanan Vali Küçük, Şanlıurfa'da PKK'nın son 6 ayda 3 bin çocuğu dağa kaçırdığını açıkladı.

(Kobani'den gelen 200 bin kişi iki gün gibi kısa bir sürede Suruç ilçesinde barınma ve diğer ihtiyaçlarını Vali Küçük karşılamış,Kobani'leri, HDP'li Belediyelere muhtaç etmemişti)

*İşte İzzettin Küçük’ün açıklamaları;

Son 6 ayda bölgede kaçırılan çocuk sayısı 3 bin tane.  Sadece Suruç İlçesi’nde 400 çocuk kaçırıldı. Bize gelen istihbaratlar, 'PKK her evden bir çocuk dağa çıkarmak istiyor' şeklinde bilgiler bu. Yani silah bırakılacağı yönündeki bir beklentiyi ben çok iyi niyetli bir beklenti olacağını zannediyorum onu ifade edeyim.

Böyle bir şey yok. Silah bırakılmayacak. Görünüş o. Bize gelen bilgiler bu şekilde. Çünkü sürekli çocuklar kaçırılıyor dağa. Ayrıca bölgede pek çok muhtar Kobani’ye kaçırıldı Şanlıurfa’da. Biz bunları diğer makamlara bildirdik.

''PKK 30 KM YAKLAŞTI''

Bir diğer konuda çevremizde sınır dışında şuanda biz seçime girdik önemli gelişmeler var. Son 4 günde Akçakale’nin karşısında Talabya bölgesinde 70 bin  Arap göç etti Türkiye’ye orada savaş var. PYD milisleri ABD destekleri ile beraber orayı boşaltıyor. Yani şunu demek istiyorum içeriyi konuşuyorken çevremizi de bununla beraber konuşmamız lazım. Yarın 3 bin tane daha Arap ve Türkmeni alacağız sınırda bekliyorlar. Şuanda Talabya'da PKK güçleri 30 km yaklaştı.

Talabya bir Arap şehridir 70 bin kişi yaşıyor orada eğer oraya girerse ki girme ihtimali yüksek şuanda çünkü ABD ve PYD beraber oraya hareket ediyor. Bir hafta 10 gün içinde 80  bin daha mülteci alacağız. Ben davet ediyorum ben yarın bu 3 bin kişiyi alacağım gelsinler oradaki insanlık dramını görsünler.

''SİLAH BIRAKACAK ÖRGÜT BUNU YAPMAZ''

PKK 3 bin çocuğu dağa kaldırdı. Silah bırakacak bir örgüt bunu yapmaz. Bizim sınırlarımızda PKK kontrolünde bir devlet kurma çalışmasıdır bu. Tamamen o bölgede hiç başka bir nüfus yoktur sadece Arap vardır. Yüzde 98’i Arap ve Türkmendir bu nüfus boşaltılıyor şuanda.

PKK ve HDP’nin Şanlıurfa ve sınır ilçe Kobani’de hayata geçirmeyi düşündüğü tüm planları bozan Şanlıurfa eski Valisi İzzetin Küçük, bir kez daha HDP’nin hedefinde oldu. HDP’li Leyla Güven, geçtiğimiz hafta bir açıklama yaparak, Ceylanpınar ilçesinde iki Polis memurunun öldürülmesi olayının terör, değil, bir Polisin husumet sonucu iki Polis arkadaşını öldürüldüğünü Vali İzzetin Küçük’ün söylemişti.

Vali Küçük, Leyla Güven’in bu iddiaları üzerine bir açıklama yaparak, Güven’i yalanlamıştı. Vali Küçük, açıklamasında şunları ifade etmişti.

“Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in 22 Temmuz 2015 tarihinde Şanlıurfa Ceylanpınar’da iki polis memurumuzun şehit edilmesi konusuyla ilgili olarak, dönemin Şanlıurfa Milletvekili Leyla Güven ile kendisinin anlattığı şekilde bir telefon görüşmem olmamıştır. Bu iddia tamamen mesnetsiz ve gerçeğe aykırıdır.

Ceylanpınar’da söz konusu evde üç polis memurunun kaldığı yönünde bana atfen verdiği bilgiler de aynı şekilde gerçek dışıdır. O tarihte bu evde sadece şehit edilen iki polis memuru kalmaktaydı, üçüncü bir şahıs söz konusu değildir.

Milletvekili Leyla Güven’in bu açıklamaları; mesnetsiz, tamamen  gerçeğe aykırı, bölgedeki vatandaşlarımızın zihinlerinde soru işaretleri yaratmaya ve zihinleri bulandırmaya yönelik maksatlı iddialardan ibarettir. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur.

(Vali Küçük, ve Kolluk Kuvvetleri ile birlikte mesainin tamamına yakınını Sınır hattında geçirmişti)

Güncelleme Tarihi: 02 Eylül 2019, 11:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195