Title of a News Article

Vali Tuna O konuda konuştu...

.

Vali Tuna O konuda konuştu...
banner206
Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna 30 yıllık bürokrasi tecrübesiyle Türkiyenin gündem konusu olan Başkanlık sistemi referandumu öncesi önemli bir konuda bir konferans verdi.
Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna; Anayasa ve Yönetim Sistemleri konulu bir konferans düzenleyerek, konu hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Gaptem Konferans Salonunda düzenlenen konferansa yoğun ilgi gösterilirdi. Konferansa Anayasa ve yönetim sistemleri ile ilgili son dönemlerde yaşanan tartışmalardan bahsederek başlayan Vali Tuna; Anayasa ve ülkenin nasıl yönetileceği konusunda ülkenin aydınlarının görevinin halkı yönlendirmek yerine bilgilendirmek olması gerektiğini, bu gereklilik üzerine bu çalışmayı yaptıklarını kaydetti.

Konferansa dünya ülkeleri tarafından kullanılan yönetim sistemlerinin özelliklerini anlatarak devam eden Vali Tuna; Türkiye’de kullanılan Anayasa ve yönetim sistemi ile yeni düzenlemenin özelliklerinden bahsetti.

Siyasetin asli amacının bütünü bir arada tutabilmek olduğunu sözlerine ekleyen Vali Tuna; “Siyasette zaafa düşmenin bütünü bir arada tutamamanın da ülkenin bekasını ve hukuku tehlikeye atacağını çok rahatlıkla söyleyebiliriz. Siyasi tarihimizde bunun birçok örneği var. Tabi ki bu sistemde değişik grupların istekleri, beklentileri olur. Uzlaşmayla bunları tatmin etmek için yollar bulunabilir. Siyaset de bunun için var” dedi.

Konferansa Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdülkadir Acar, vali yardımcıları, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları kurum ve kuruluşların amirleri ve vatandaşlar katıldı.
 

Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2017, 19:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195