Title of a News Article

Yarım asır sonra Aşiretleriyle buluştular...

Yarım asır sonra Aşiretleriyle buluştular...
banner206
 Kuzey Iraklı Acem Aşiretine mensup bir grup yaklaşık yarım Asır sonra Türkiye' de ki Akrabalarıyla buluştular. 



Tükiye, Suriye ve Irak 'ta yaşayan aşiretler arasında yer alan Acem Aşireti bir süre önce Dernek kurarak tek çatı altında toplanmışlardı. Türkiyede ağırlıklı olarak Şanlıurfada yaşayan Acem Aşiretinin varlığını bilen ve Kuzey Irak' a bağlı Zaho Kentinde 14 köy ve bir Beldesi olan Acem Aşiretine mensup bir grup dün Şanlıurfa'ya geldiler. 



Zaho'nun Osmanlı topraklarından ayrılarak Irak' a bağlanmasından sonra yaşanan siyasi krizlerden dolayı akrabalarıyla ilişkileri kesilen Acem Aşiretine mensup bir grup dün Şanlıurfa'ya geldiler. Şanlıurfada ki Akrabalarıyla bir araya gelen Iraklı Acemler mutluluk gözyaşlarına boğuldular.






Akrabaları tarafından karşılanan Iraklı Acemler, bugün Şanlıurfada bir dizi gezi ve temaslarda bulundu ardından tarihi ve turistik mekanları gezerek Acem köylerini ziyaret ettiler. 



Saddam Hüseyin rejimi öncesine kadar Zaho'nun yönetimin Acem Aşireti tarafından sağlandığını belirten emekli Asker Adnan Acemi, " Biz yıllarca siyasi baskılar altında yaşadık. Türkiyede özellikle Urfaya göç eden Akrabalarımızla kucaklaşacak günü bekledik, bugün bir araya geldik, artık bizi birlikteliğimizi sürdüreceğiz, ilişkilerimizi daha güçlü edeceğiz, iyi günde kötü günde birlikte olacağız, "dedi. 
Şanlıurfa merkez, Bozova, Hilvan,Siverek, Eyyübiye, Karaköprü ilçelerinde yaklaşık 20 Bin civarında Acem Aşiretine mensup kişi bulunduğu kayıtlarda yer alıyor. 

Güncelleme Tarihi: 01 Kasım 2018, 21:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195