Title of a News Article

Yeni adli yıl Urfa'da kutlandı

Yeni adli yıl Urfa'da kutlandı
banner206

 Adli yılı açılışı nedeniyle Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tören düzenlendi.

Şanlıurfa Adliyesi önündeki Atatürk büstüne Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak tarafından çelenk sulunmasıyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Daha sonra Cumhuriyet Savcıları, Hakimler ve Adliye personeli, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen kokteyle katıldı.

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak, yeni adli yıl açılışı nedeniyle yayımladığı mesajında; “Yargı mensupları olarak hiç bir zorluk karşısında yılmadan, hukukun ve vicdanın sesinden başka hiçbir harici etkiye aldırmadan bu yeni dönemde de bağımsızlık ve tarafsızlık vasıflarını özenle koruyarak çalışmaya devam edeceğiz” dedi. Başsavcı Öztoprak, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Yargı mensupları olarak, adaleti ararken ve tesis etmeye çalışırken, toplumun adalet duygusunu, adalet beklentisini ve vicdanı da tatmin edecek biçimde hassasiyetle çalışmaya devam edeceğiz. Yüce Türk Milleti adına yargı yetkisini kullanan Hakim ve Cumhuriyet Savcılarımız, Anayasa ve yasalar çerçevesinde demokrasi, insan hakları ve Cumhuriyetimizi koruma, millet iradesine sahip çıkma hususunda kararlılıkla hareket etmişler, bundan böyle de taviz vermeden hareket etmeye devam edeceklerdir. Bu duygu ve düşüncelerle 2019-2020 adli yılının ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Başta Şanlıurfa olmak üzere, Adaletin tesisi için fedakarca çalışan bütün hakimlerimize, savcılarımıza, avukatlarımıza ve adalet personeline görevlerinde başarılar ve kolaylıklar diliyor, yeni adli yılın ülkemize, milletimize, vatandaşlarımıza ve bütün yargı çalışanlarına hayırlar getirmesini temenni ediyorum”

Düzenlenen törene Başsavcı Öztoprak’ın yanı sıra; Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Oktay Ağbuğa, Şanlıurfa Adalet Komisyonu Başkanı Mahir Taştimur, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Fatih Çam, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Faruk Bayuk, Şanlıurfa Adliyesinde görevli hakim ve cumhuriyet savcıları, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Mehmet Pehlivan ve adliye personeli katıldı.

Güncelleme Tarihi: 02 Eylül 2019, 17:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195