Title of a News Article

Yeni dönem resmen başladı

Yeni dönem resmen başladı
banner206

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, yenilenebilir enerji kaynaklarından üretilen elektriği kullanmak isteyen vatandaşlara özel tarife geldiğini söyledi.

Bakan Dönmez; "Vatandaşlar isterlerse ağustos ayı itibariyle 'Yeşil Enerji' tarifesine geçebilecek" dedi.

Elektrik tüketicileri ağustos ayı itibariyle isterlerse 'Yeşil Enerji' (YETA) tarifesine geçebilecek.

YETA'nın 1 Ağustos itibariyle devreye alınacağını anlatan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez; "YETA sayesinde vatandaşlarımız, davranış ve talepleriyle politikalara yön veren bir konuma yükselecek. Sektörün gideceği yönü onlar da işaret edecekler. Vatandaşlarımızın yenilenebilir enerji ve YETA'ya olan talepleri arttıkça yatırımlar da artacak. Tüketici ve insan odaklı anlayışımız kapsamında çok değerli bir adımı hep birlikte atmış olacağız." Diye söyledi.

Projenin çevre ve doğa temelli bir sosyal sorumluluk özelliği taşıdığını belirten Bakan Dönmez, "Diğer taraftan YETA, sektörün sürdürülebilirliğini sağlayacak. Devlet olarak yaptığımız yasal düzenlemeler, teşvikler ve sağlanan avantajlara şimdi de vatandaşlarımızın tercihleriyle ortaya çıkacak sivil teşvik eklenecek. Enerjimizi vatandaşlarımızın tercihleri yenileyecek." Dedi.

Güncelleme Tarihi: 01 Ağustos 2020, 23:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195