Title of a News Article

10 Bin askerle büyük operasyon!

.

10 Bin askerle büyük operasyon!
banner206

ŞIRNAK'ın sokağa çıkma yasağı bulunan Cizre ve Silopi ilçelerinde PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için polis ve askerlerin düzenlediği operasyonlarda dün çatışma çıktı.

Şırnak Valiliği'nin geçen pazartesi günü saat 23.00'den itibaren sokağa çıkma yasağı ilan ettiği Cizre ve Silopi ilçelerinde, hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için polis ve askerlerin ortak operasyonları sürüyor. Cizre'nin stratejik 3 bölgesine askerler operasyonlarını sürdürürken, Hastane Caddesi üzerinden geçen askerlere ateş açıldı. Askerlerin anında karşılık vermesiyle çıkan çatışmada 1 kişi ölü ele geçirildi.

Cizre'de dün gece düzenlenen operasyonlar sırasında güvenlik güçleri ile teröristler arasında mahalle aralarında çatışmalar çıktı. İlçeden gece boyunca silah ve patlama sesleri duyuldu. Cizre'deki çatışmalar hendek ve barikatların yoğunlukta olduğu Sur, Cudi, Nur ve Yafes mahallelerinde yoğunlaştığı belirtildi.Sabaha kadar aralıklarla devam eden çatışmalara, özel eğitimli jandarma timleri de polis özel harekat timleri ile birlikte katıldı. Cizre- İdil yolunda bulunan Cudi Mahallesi'nin hakim tepelerine ise çok sayıda tank konuşlandırıldı.

 

ROKETATARLA ATEŞ AÇMAYA HAZIRLANIYORDU

Silopi İlçesi'nde ise dün Başak Mahallesi'nde jandarma özel harekat timlerine, PKK'lılar tarafından bir inşaattan otomatik silahlarla ateş açıldı. Jandarma ekipleri saldırıya anında karşılık verdi. Açılan ateşte jandarmaya roketatarla saldırmaya hazırlanan 1 terörist etkisiz hale getirildi.

İlçede dün gece polis ve askerler hendekleri kapatmak, barikatları kaldırmak ve PKK'lıları etkisiz hale getirmek için gece yarısı zırhlı araçlar eşliğinde geniş kapsamlı operasyon başlattı. Operasyonun düzenlediği bölgelerden gece boyunca silah ve patlama sesleri yükseldi. Silopi'nin çevresine ise tankların konuşlandırıldığı görüldü.

 

HDP'Lİ VEKİL ENCÜ, TANK FOTOĞRAFINI PAYLAŞTI

Silopi'de bulunan HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, sosyal paylaşım sitesi twitter hesabından Silopi'de İpek Yolu'nda çekilen tanklara ait bir fotoğraf paylaştı.

Encü fotoğrafı, "Silopi'de mahalleler tanklarla dövülüyor" notu ile paylaştı. Silopi'de operasyonun başlamasıyla birlikte bir çok mahallede elektrikler kesildi.

 

CİZRE'DE TANKLAR, BOMBA TUZAKLI BARİKATLARI VURUYOR

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde güvenlik güçleri, hendekleri kapatmak, barikatları kaldırmak ve PKK'lıları etkisiz hale getirmek için operasyonları bugün tank ve zırhlı araçlar eşliğinde yoğunlaştırdı. Isparta, Bolu, Sivas'taki komanda birlikleri, Jandarma ve Polis Özel Harekat timlerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 10 bin askerin katıldığı operasyonlarda Bugün Cizre'de kademeli asker atışları yapıldı.

İlçenin hakim tepelerine zırhlı araçlar ve tanklar konuşlandırılırken, bugün öğleden sonra tanklar ilçe merkezine indi. Tanklar, PKK'lıların Nur ve Cudi mahallerinde kurduğu ve patlayıcı tuzakladığı barikatları yoğun ateş altına alarak imha etti. Tank atışları sırasında patlayıcıların infilak ettiği barikatlardan şiddetli patlama sesleri ile birlikte dumanlar yükseldi. Operasyonların tanklar eşliğinde barikatların imha etmesiyle sürdüğü öğrenildi. Yetkililer, ilçedeki operasyonların barikatların, kaldırılması, hendeklerin kapatılması ve YDG-H'lilerin şehirden temizlenene kadar kararlılıklı süreceğini söyledi. Operasyonların sürdüğü ilçede sık sık silah ve patlama sesleri gelmeye devam ediyor.

Operasyon kapsamında etkisiz hale getirilen 8 PKK'lılardan birinin keskin nişancı tüfeği Kanas kullanıcısı, birinin de roketatar kullanıcısı olduğu belirtildi. Bu arada Cizre ile İdil ilçeleri arasında bulunan Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı'na askeri uçaklarla takviye birliklerin indirildiği öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2015, 15:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195