Title of a News Article

10 yılda 44 kişinin öldüğü yola üst geçit istediler

 10 yılda 44 kişinin öldüğü yola üst geçit istediler
banner206

Şanlıurfa'da, okuldan evine dönerken minibüsün çarpması sonucu ilkokul öğrencisi 7 yaşındaki Mehmet Çetindağ'ın hayatını kaybettiği Uğurlu Beldesi sakinleri, aynı yolda son 10 yıl içerisinde trafik kazasında ölenlerin sayısının 44'e ulaştığını söyledi. Dünkü kazanın ardından yolu ulaşıma kapatıp küçük çocuğun ölümüne yol açan minibüsü ateşe veren belde sakinleri, bir an önce gerekli tedbirlerin alınmasını istedi.

Şanlıurfa-Akçakale karayolu üzerindeki kent merkezine 12 kilometre uzaklıkta bulunan 5 bin nüfuslu Uğurlu Beldesi'nde dün okuldan çıkan ilkokul birinci sınıf öğrencisi Mehmet Çetindağ, minibüsün çarpması sonucu öldü. Küçük çocuğun ölüm haberini alan ve daha önce de aynı yolda onlarca kişinin kazalarda ölmesiyle öfkelenen belde sakinleri, taş yağmuruna tuttukları minibüsü ateşe verdi. Ulaşıma kapanan yolda gün boyu süren gerginlik jandarmaların iknasıyla sonlandırıldı.

 

10 yılda 44 kişi öldü

Halen jandarmanın yoğun önlem aldığı beldede yaşayanlar ise sürekli benzer kazalarda çocukların öldüğünü ifade etti ve belde içerisinden geçen yola 'ölüm yolu' adını verdiklerini söyledi. Son 10 yıl içerisinde yolda meydana gelen kazalarda 44 kişinin öldüğünü ifade eden belde sakinleri, mezarlıktaki mezarlarda kazalarda ölenlerin mezar taşlarına kendilerine çarpan otomobil, kamyon gibi araçların resimlerinin bulunduğunu ifade etti.

 

Öğrencileri okula göndermeyecekler

Dünkü kazada ölen küçük öğrenci için düzenlenen taziyeye katılan Uğurlu Beldesi'nin SP'li Belediye Başkanı Mehmet Çalışkan da yıllardır özellikle çocukların öldüğü yolda gerekli önlemlerin alınmamasından şikayet etti. Defalarca sorunun çözümü için yetkililere başvurmalarına rağmen bir çözüme ulaşılamadığını anlatan Çalışkan, can güvenlikleri sağlanana kadar öğrencilerini okula göndermeyeceklerini söyledi. Belde içerisinden geçen yolun Şanlıurfa'dan Akçakale oradan da Suriye'ye giden güzergah üzerinde bulunduğunu ve uluslararası karayolu kapsamında olduğunu ifade eden Çalışkan şöyle konuştu:

"Son kazayla birlikte 44 kişiyi bu yola şehit verdik. Burası uluslararası bir yoldur. Kazalarda başka insanların ölmemesi için ne yapmamız gerekiyor. Bu yol için köyümüzü başka bir yere taşımamız imkanı yoktur. Bunun için devletimiz gerekli yardımları da bize yapmıyor. Beldenin giriş ve çıkışı toplam 850 metredir, üst geçit yapılması için de müsaittir. Defalarca sorunu anlattık ama çözüm bulunmadı. Kimse bizi suçlu görmesin. Artık çocuklarımızın kazada ölmesini istemiyoruz. Bunun için de pazartesi gününden itibaren ne taşımalı nede beldedeki okulda okuyan çocuklarımızı can güvenlikleri olmadığı için okula göndermeyeceğiz."

Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2014, 15:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195