Title of a News Article

11 Nisan'ın temelini Bakan Çelik atacak

Şanlıurfa’da uzun süredir atıl durumda bulunan 11 Nisan alanına yapılacak olan ’11 Nisan Şehir Parkının’ temelini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik atacak. 11 Nisan alanında düzenlenen tanıtım kokteylinde Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç proje hakkında bilgi verdi.  Turkmall firması tarafından 15 milyon dolar yatırımla Şanlıurfa’da hayata geçecek olan projenin 2016 yılının Eylül ayında tamamlanması bekleniyor.

Tanıtım programında konuşan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç; “Şehrimizin uzun süredir gündeminde olan 11 Nisan parkını hamdolsun, şehrimizin ortak aklını oluşturarak istişare edip bir noktaya getirmenin mutluluğu içerisindeyiz.” Dedi.

Başkan Güvenç; “ Bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Faruk Çelik’in huzurlarında temel atma töreni yapacaktık. Bu projenin işini üstlenen Türk ortağı Levent Bey ve Alman ortağı burada hazır bulundu. Yüklenici firmanın getirdiği 100 yaşında ağaçları sembolik olarak alana dikecektik ama maalesef sabah kadar süren meclis çalışması nedeniyle hem Sayın Bakanımız hem milletvekillerimiz Ankara’dan ayrılamadılar. Doğrusu bize bu kadar emeği olan hizmeti olan ve bu dönemde aday olmayacak olan Bakanımızın yokluğunda temel atmak gönlümüze sinmedi. Son andaki bu değişiklik için bugün burada açıklama yapalım teşrif eden dostlarımızla muhabbet edelim, ikramda bulunalım, basınımızı bilgilendirelim ve yarında temel atalım dedik.

Biz 11 Nisanı ağırlıklı olarak park alanı düşündük, 41 dönüm olan bu arazinin 3 cephesinden 35 metrelik yollar açtık. Çünkü bu yollara bu şehrin ihtiyacı vardı, merkeze çarşıya bir tek yanı başımızda duran Atatürk bulvarından gidiş ve geliş vardı. Artık bu şehrin çıkışını rahatlatmak gerekiyordu. Bunun için 11 Nisanın doğu cephesinde 35 metrelik yolu açmak zorundaydık ve açtık. Bu yolunda devamını eski hale doğru uzatacağız, özel araçların şehirden çıkışı bu yoldan olacak. Şehrimizin toplu taşıma araçlarının tek toplanma merkezi vardı, orada da aşırı bir yoğunluk çevreyi rahatsız ediyordu. Abide ile bizim aramızda oluşturduğumuz 35 metrelik geniş alanda ve oradaki belediyemize ait 2. Bir toplama merkezini yaparak Halepçibahçe’ye rahat gidiş geliş seferlerini organize edeceğiz. Bunun dışında elimizde kalan 35 dönümün 32 dekarını, 32 bin metrekaresi yeşil alan olacaktır.” Şeklinde konuştu. Öte yandan düzenlenen programa Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç’in yanı sıra, İlçe Belediye Başkanları, STK temsilcileri, Turkmall firmasının Türk ve Alman ortakları ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Kaynak: utv.com.tr

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2015, 16:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195