Title of a News Article

112 Acil ve Vefa Grupları Nasıl Çalışıyor?

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin'in talimatıyla 13 ilçede hızla teşkilatlanan Vefa Sosyal Destek Grupları, 112'ye gelen telefonların ardından evlere yetişiyor.

HABERİN GALERİSİ
112_vefa

112_vefa

Şanlıurfa Valiliği koordinesinde 13 ilçede oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grupları, 112 Acil Çağrı Merkezinden gelen yardım ve destek taleplerine anında cevap veriyor. 112 Acil Çağrı Merkezindeki operatörlere gelen çağrılar, aynı yerde görev yapan Vefa Sosyal Destek Grubu görevlisi tarafından ilgili ilçe grubuna yönlendirilerek, en kısa sürede talepler karşılanıyor.

Koronavirüs pandemisi nedeniyle dışarıya çıkması kısıtlanan, 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlara olduğu kadar, farklı nedenlerle yardıma ihtiyaç duyan tüm vatandaşların arayarak yardım isteğinde bulunduğu 112 Acil Çağrı Merkezi, Vefa Sosyal Destek Grupları ile organize çalışıyor.

Polis, Jandarma, İtfaiye, Acil Sağlık gibi çağrıların tek merkezde toplandığı 112 Acil Çağrı Merkezi çağrı operatörlerinin aldıkları çağrıyı Vefa Sosyal Destek Grubuna yönlendirmesinin ardından hızla harekete geçen gruplar, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve talebe göre diğer kamu kuruluşlarının personeliyle birlikte ailelere ulaşıyor.

Vatandaşların maaş çekimi, bankacılık işlemleri, fatura ödeme ve alışveriş yapılarak eve getirilmesi gibi taleplerini de yerine getiren Vefa Sosyal Destek Grupları, koronavirüs tedbirlerinin uygulanmaya başlamasından bu yana, il genelinde günlük ortalama 700 vatandaşı evlerinde ziyaret ediyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142