Title of a News Article

12 TL'lik indirim gelebilir

12 TL'lik indirim gelebilir
banner206

Son dönemde büyük bir artış gösteren akaryakıt fiyatlarına KDV ve ÖTV düzenlemesi için 27. dönem Ağrı Milletvekili Abdullah Koç tarafından Meclis’e bir öneri sunuldu. Benzin ve motorinde litre fiyatı 20 TL sınırını aşarken araç sahipleri şimdiden akaryakıt fiyatlarının ucuzlaması için beklemeye başladı.

Süper Haber'in haberine göre, Brent petrolün 120 dolar sınırını aşması sonrasında akaryakıt fiyatlarına üst üste zamlar gelmeye başladı. 27. dönem Ağrı Milletvekili Abdullah Koç ise gelen zamlara sessiz kalmayarak Meclis’e sunduğu önergede KDV ve ÖTV kanununda değişiklik yapılması adına harekete geçti. Meclis komisyonuna sunulan kanun teklifi bünyesinde akaryakıt ürünlerinden KDV ve ÖTV alınmaması ön görüldü.

Üst üste gelen akaryakıt zamları ile birlikte sürücüler artık kontak kapatma noktasına kadar gelirken İstanbul ile Ankara başta olmak üzere toplu ulaşım ve bilet fiyatları da zamlanmıştı. Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaş ve Brent petrol fiyatının 120 dolar seviyelerine kadar gelmesi ve Amerika'nın Rus petrolüne ambargo uygulayacağının ortaya çıkması piyasaları alt üst etmişti.

12 TL'LİK İNDİRİM İDDİASI

Bu süreçte yaşanan dalgalanma ile birlikte motorin ve benzinin litresi 20 lirayı aşarken LPG’nin pompa fiyatı ise 11 lira sınırına kadar gelmesi araç sahiplerini oldukça üzdü.

Yaşanan bu gelişmelerle birlikte mağdur durumda kalan araç sahipleri bir an önce zamların geri çekilmesi yönünde görüş belirtirken Ağrı Milletvekili Abdullah Koç tarafından Meclis’e sunulan KDV ve ÖTV kanununda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi komisyona gönderildi.

Akaryakıt fiyatlarında KDV ve ÖTV indirimi olması durumunda benzin ve motorin fiyatlarına ortalama olarak 12 liralık bir indirim yapılacağı iddia edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195