Title of a News Article

15 Barodan flaş talep

.

 15 Barodan flaş talep
banner206

Doğu ve Güneydoğu’daki 15 baro tarafından, son günlerde yaşanan olaylara ilişkin, Başbakanlık ve Adalet Bakanlığı’na, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Abdullah Öcalan ile görüşme talebiyle dilekçe yazıldı.

Konuya ilişkin Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi tarafından yazılı açıklama yapıldı. Açıklamasında, bir süre önce başlayan ve giderek derinleşen çatışma süreci ile yaşanan acı ve ölümlerin toplumun tüm kesimlerinde büyük üzüntü ve endişeye yol açtığını belirten Elçi, şunları kaydetti.

“Kürt meselesinin demokratik ve barışçıl yollarla çözümünü, toplumsal barışın inşasını zorlaştırarak, toplumumuzun birlikte yaşama zeminini tahrip eden çatışma sürecinin sona erdirilmesine odaklanan barolarımız sık sık bir araya gelerek neler yapılabileceği konusunda değerlendirmeler yapmaktadır. Bu amaçla, Diyarbakır, Şanlıurfa, Van, Batman, Mardin, Şırnak, Siirt, Ağrı, Adıyaman, Bingöl, Bitlis, Muş baroları ile Kars-Ardahan Bölge Barosu ve Tunceli- Hakkari Barosu Başkanları olarak bir dizi girişimde bulunma kararı almıştır. Bu amaçla, 15 baro başkanı tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ve süren çatışma sürecinin sona erdirilmesi için Abdullah Öcalan ile görüşme talebi Başbakanlık ve Adalet Bakanlığı’na yazılı olarak sunulmuştur.”

Güncelleme Tarihi: 14 Ağustos 2015, 17:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195