Title of a News Article

17 Aralık’ta takipsizlik kararı !

17 Aralık’ta takipsizlik kararı !
banner206

17 Aralık soruşturmasında Rıza Sarraf ile eski bakan çocuklarının da aralarında bulunduğu 53 kişi hakkında, örgüt olmadığı gerekçesiyle takipsizlik kararı verildi.

 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen 17 Aralık soruşturması kapsamında, aralarında iş adamı Rıza Sarraf ile eski İçişleri Bakanı Muammer Güler’in oğlu Barış Güler ve Zafer Kağan Çağlayan’ın oğlu Salih Kaan Çağlayan'ın da 53 kişi hakkında takipsizlik kararı verildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Birimi savcılarından Ekrem Aydıner tarafından yürütülen soruşturmada takipsizlik kararı verildi. Eski İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler ile eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğlu Salih Kaan Çağlayan'ın ve iş adamı Rıza Sarraf’ın da aralarında bulunduğu 53 kişi hakkında, ‘usulüne uygun delil toplanmadığı’, ‘suçun unsurlarının oluşmadığı’ ve ‘herhangi bir örgüte rastlanmadığı’ gerekçesiyle, takipsizlik kararı verildi.

Başsavcılık, aynı kapsamda soruşturulan eski Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Arslan ile ilgili de dosyasının ayrılması kararı verdi. Arslan hakkında, ‘yardım toplama kanununa muhalefet’ suçundan ise soruşturma yürütüleceği belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2014, 10:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195