Title of a News Article

19 Mayıs coşkuyla kutlandı

19 Mayıs coşkuyla kutlandı
banner206
Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkarak, bağımsızlık ve özgürlük meşalesini yakmasının 96. yıl dönümü Şanlıurfa’da coşkuyla kutlandı.

Şanlıurfa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Atatürk’ün Türk gençliğine armağan ettiği 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı çeşitli etkinliklerle kutladı. Programa Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız, protokol üyeleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Kortej yürüyüşüyle başlayan kutlamalar, Topçu Meydanı’nda çeşitli gösterilerle devam etti. Kortej yürüyüşüne kadın ve erkek jokeylerin yarış atlarıyla eşlik etmesi renkli görüntüler oluşturdu.

Türkiye Cumhuriyeti’nin gençlere emanet bırakıldığını söyleyen Şanlıurfa Gençlik Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız, Türk milletinin kendi makus tarihini tersine döndürmeye başladığını belirterek, “Türk milleti esaret altında var olunmayacağını ve kutsal vatan topraklarımızın ilelebet işgal edilemeyeceğini tüm dünyaya haykırmıştır. 19 Mayıs 1919’da Samsun’da yakılan özgürlük ateşi dalga dalga tüm yurdumuza yayılmış, birliğimiz, bütünlüğümüz sağlanarak çarenin ancak millette olduğu tescillenmiştir. Sevgili gençler, binlerce şehit vererek sıkıntı ve yokluklar içinde büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak bizim sorumluluğumuzdur” dedi.

Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2015, 17:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195