Title of a News Article

20 Bin kişi katıldı...

20 Bin kişi katıldı...
banner206

 ŞANLIURFA'da, Kutlu Doğum haftası kapsamında GAP Arena Stadyumu'nda düzenlenen etkinliğe yaklaşık 20 bin kişi katıldı. Duaların edildiği gecede, binlerce kişi okunan ilahilere eşlik etti.

Şanlıurfa Müftülüğü tarafından GAP Arena Stadyumu'nda 'Kutlu Doğum' etkinliği düzenlendi. Yaklaşık 20 bin kişilik stadyumun tribünlerinin tamamen dolduğu etkinliğe, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, çeşitli tarikatlara mensup din alimleri, bürokratlar, sivil toplum örgütü temsilcileri ile binlerce vatandaş katıldı. Kuran-ı Kerim okunması ile başlayan etkinlikte, konuşmacılar, Kutlu Doğum Haftasının önemini anlattı. Gecede konuşan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük ise, Peygamberler şehrinde yapılan etkinliğin anlamlı olduğunu belirterek, "Şanlıurfa'da Kutlu Doğum Haftasını şanına yakışır bir şekilde kutluyoruz. Tüm Şanlıurfalı hemşerilerime teşekkür ediyorum" dedi. Ardından Kutlu Doğum Haftası programına katılan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, tribünü dolduran vatandaşlara kendi elleriyle gül dağıtıp gecenin önemini belirten bir konuşma yaptı. Görmez şunları söyledi:

"Aziz kardeşlerim Şanlıurfa sıradan bir şehir değil sıradan mekan değil Urfa'da efendimizi yad ediyorsak peygamberimizi kutlu doğumunu idrak ediyorsak resulü Ekremin her fırsatta ben İbrahim'in zürriyetindenim sözünü hatırlamak zorundayız. O burada bu topraklarda Nemrutlara karşı mücadele verdi. Putları yok etti, yüreklerdeki putları silmek için çaba gösterdi. Ateşe atılmalara imtihan edildi. Samimiyetle geçti hicret etmeye karar verdi. Mısır'a gitti, Filistin'e gitti elini açtı 'bana Salih bir evlat ver' dedi yüz yaşına gelmişti medeniyet merkezlerine uğramıştı kimse iman etmemişti bana Salih bir evlat ver dedi. Din önce Allah'a karşı samimi olmaktır. Mümin ancak Allah'la ilişkisi samimiyetle olur, asla menfaat ilişkisine dönüştürülmez. Urfa'nın çok manevi büyük zenginlikleri var bedenen Urfa'da medyum olmasa da Ruşen medyum olduğuna inandığımız Bediüzzaman'ın var” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Türkçe Kürtçe ilahiler söyledi. Tribünleri dolduran vatandaşlar alkışladıkları ilahilere zaman zaman eşlik etti. Dualar edilen gecede, haftanın anlamına ilişkin düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere de ödülleri dağıtıldı. Etkinlik gece geç saatlerde sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 17 Nisan 2014, 09:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195