Title of a News Article

20 yıllık özlem bitti…

20 yıllık özlem bitti…
banner206

Zehra Sait Abdullah Şanlıurfa'da ki Kardeşleri Celal Abdullah, Mehmet Abdullah ve  Kızkardeşi Döndü Karatoprak'a 20 yıl, Suriye'deki iç savaştan kaçan çocukları Aziz ve Mehmed Abdullah'a ise 7 yıl sonra kavuştu.

Sakat olan eşini yalnız bırakmamak için Türkiye'ye göç etmeyen Zehra Abdullah, eşinin vefatı üzerine yıllarca tek başına yaşadı. Ailesinin izini arayan Zehra Abdullah, önceki gün Kilis Öncü Pınar sınır kapısında çocukları, kardeşleri ve torunlarına kavuştu. Zehra Abdullah, Türk bayrağı ile Türkiye'ye giriş yaptı.

Suriye'deki iç savaşın ağır şartlarının devam ettiğini ifade eden Zehra Abdullah, “Türkiye İslam âleminin yuvası, evi, Allaha şükürler olsun, aileme kavuştum. Çok zor günler geçirdim.  Aşiretimiz, ailemiz dağıldı. Bir kardeşim Rusya'da, Bir kardeşim Suudi Arabistan'da Doktor, üç  kardeşim Urfa'daydı. Ben Yıllarca sakat bırakılan eşime baktım. Onun vefatı üzerine yanlız yaşadım. Aileme kavuşmak için günlerce dua ederek bekledim. Şükürler olsun Türkiye'de ki aileme kavuştum, özgünlük güzel bir duygu, Suriye'de şuan özgünlük yok, Allah herkesten razı olsun” dedi.

Annesine kavuşmanın heyecanını yaşayan Aziz Abdullah, Allah Türkiye'nin yanında olsun. Anneme kavuştum, İçişleri Bakanlığımıza, Göç idaresi Başkanlığımıza, ve Kilis Valiliğimize teşekkür ederim. Bugün dünyanın en mutlu insanıyım, bizler Urfa'da işçilik yapıyoruz, Suriye'de hayatın normalleşmesini arzuluyoruz ancak Annemin anlattıklarına göre, hayat giderek Suriye'de zorlaşıyor, binlerce dönüm arazimiz ve evlerimiz vardı, hepsine el konulmuş, Allah kerim, inşallah bir gün topraklarımıza geri döneriz” diye ifade etti.

Suriye'de binlerce dönüm arazisi olan aile, Urfa'da yaşıyor. Abdullah ailesi işçilik yaparak geçimini sağlıyor.

URFASTAR

Güncelleme Tarihi: 22 Kasım 2021, 14:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195