Title of a News Article

2015 Yılında Trafik Cezalarından Nasıl Değişiklikler Oldu?

2015 Yılında Trafik Cezalarından Nasıl Değişiklikler Oldu?
banner206



2015 yılı itibarı ile trafik cezalarında nasıl değişiklikler oldu? Bu yazımızda Trafik cezalarında yaşanan değişiklikler hakkında detaylı bilgiler vermeye çalışacağız. 2014 yılının başlangıcından 2015 yılının ilk dönemlerine kadar trafik cezaları bir hayli artış olmuştu. Bu anlamda trafik cezalarının daha caydırıcı olması için 2015 yılında da bu cezaların arttırıldığı görülüyor. Cezalarla ilgili yeni yasaya baktığımız zaman trafik denetimlerinin çok fazla arttığını ce cezalarında yükselmeye devam ettiği görülüyor. Sürücü belgelerini yanında bulundurmayan ya da trafik görevlisinin talep ettiği herhangi bir belgeyi göstermeyen sürücüler, ciddi rakamları bulan trafik cezalarını ödemek durumunda kalacak.

2015 yılında uygulanan erek, trafikteki davranışlarınızda daha dikkatli olun.

2015 Trafik Cezalarında Yenilikler Neler?

Alkollü Araç Kullanmayın Cezası Uçtu!

Alkollü araç kullanımlarının caydırıcı olması için cezalar çok yükseltildi. Alkollü olarak araç kullananlar, 0.5 promilin üzerinde alkollü şekilde ilk kez trafik polisine yakalandığında 727 TL yerine 800 TL, 2. kez yakalandığında 911 TL yerine 1.003 TL ceza ödemek zorunda kalacak. Alkollü şekilde 3. kez yakalananlar ise 1.615 TL ödemek zorunda. Hem canınız hem de maddi boyutu için alkollü araç kullanmaktan sakının.

Kırmızı Aşık İhlallerine Dikkat!

Kırmızı ışık ihlali gerçekleştirenler ile ilgili de önemli yaptırımlar mevcut. Kırmızı ışıkta durmayan, trafik tescil belgesini almadan trafikte faaliyet gösteren, resmi plaka taktırmayan, ehliyeti yanında bulunmayan ve sürücüleri rahatsız eden, diğer sürücülerin dikkatini dağıtacak şekilde far taktıranlar ise 189 TL ceza ödemek zorunda olacak.

Araç Muayenesini Zamanında Yaptırın!

Araç muayenelerinin belli zaman dilimlerinde yapılması zorunluluk haline gelmiştir. Muayene süresini belirlenmiş zamanın dışında fazladan geçirenler, 11 yaşın doldurmadan bisiklet kullananlar, hızın azaltılması gereken yerlerde azaltmayanlar, 13 yaşını doldurmadan motorsuz taşıt kullananlar, trafik levhalarına uymayanlar ve araç kullanırken takip mesafesini dikkate almayan araç sürücüleri 88 TL ceza ödemek zorunda olacaklar. Araç muayeneleri ile ilgili ayrıntılı bilgiler almak için tüvtürk muayene sitesi üzerinden tüm bilgileri kısa süre içerisinde öğrenebilirsiniz.

Muayene Öncesi Egzoz Ölçümüne Dikkat!

Egzoz ölçümünü ihmal eden motorlu taşıt sahipleri 885 TL yerine 975 TL ceza öderken, egzozu bozuk olduğu için emisyonu fazla olanlar ise 1.790 TL yerine 1.943 TL ödeme yapmak zorunda kalacak.

Trafik cezaları gibi trafik sigortasını yaptırmamanın veya geciktirmenin maddi yaptırımları vardır. Bu yüzden hem ilk defa trafik sigortası yaptıracak, hem de trafik sigortası yenilemesi gelen sürücülerin dikkatli olması gerekir.

Yukarıdaki içeriklerin her biri Trafik Ceza Bilgisi Sorgulama sitesinden alınmıştır. Sitenin içeriklerini paylaşmak için kaynak gösterilmesi zorunludur. Aksi halde yasal işlem başlatılacaktır.

Güncelleme Tarihi: 22 Ağustos 2015, 17:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195