Title of a News Article

22 Emniyet Müdürü Urfa'da

22 Emniyet Müdürü Urfa'da
banner206

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Celalettin Lekesiz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde görev yapan 22 ilin emniyet müdürüyle, bölgedeki terör olaylarını değerlendirmek için Şanlıurfa'da bir araya geldi. Lekesiz, terörle mücadelede görev yapan özel hareket polislerine operasyon sırasında terörist ile sivil sivil ayrımının iyi yapılması talimatını verdi.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki 22 ilin emniyet müdürleri, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Celalettin Lekesiz başkanlığında Şanlıurfa'da toplandı. Emniyet Genel Müdür Yardımcıları Faruk Ünsal ve Necmettin Emre ile daire başkanlarıın da hazır bulunduğu ilk toplantı Şanlıurfa Polisevi'nde gerçekleşti. Şanlıurfa ve ilçelerinde yürütülen terör operasyonlarla ilişkin Şanlıurfa Emniyet Müdürü Eyyüp Pınarbaşı, heyete kentin konumu hakkında brifing verildi. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantıda Emniyet Genel Müdürü Mehmet Celalettin Lekesiz, Türkiye'nin gidişatını yavaşlatmak isteyenlere asla taviz verilmediğini ve bunu yapmak isteyenlerinde umduklarını bulamadığını söyledi. Türkiye'nin enerjisini heba etmek isteyenlerin olduğuna vurgu yapan Lekesiz, "Şu anda polis teşkilatımız PKK, paralel devlet yapılanması ve DAEŞ gibi belki de gelmiş geçmiş en büyük taşeron örgütlerle eş zamanlı mücadele ediliyor. Çok şükür Polis Teşkilatımız son bir yıldır 171 yıllık birikimiyle günün teknolojisinden ve en önemlisi de insan kaynaklarının nitelikli ve iyi yetişmiş gücünden de yararlanarak askerimizle, korucularımız ile beraber terörle mücadelede büyük başarılar elde etti. Bununla gurur duyuyoruz. Türkiye'nin gidişatını yavaşlatmak isteyenler umduklarını bulamadılar" dedi.

 

AÇIK HAVADA POLİSLERE TAVSİYELERDE BULUNDU

Terörle mücadele konusunda 22 ilin emniyet müdürüyle istişare toplantısını gerçekleştiren Emniyet Genel Müdürü Mehmet Celalettin Lekesiz, daha sonra Çevik Kuvvet Müdürlüğü'nün bahçesinde özel hareket ile çevik kuvvet polisleriyle birlikte açık havada bir toplantı yaptı. Bölgede yürütülen operasyonlarda polisin üç hususun üzerinde hassasiyetle durulmasını isteyen Lekesiz şunları söyledi:

"Bu hususlardan birincisi terörist ile sivil vatandaş ayrımının iyi yapılması. Sadece teröristle mücadele edilirken değil, meslek hayatımız boyunca özen göstermemiz gereken bir husus. Sizlerden de alanda mücadele ederken terörist ile sivil vatandaşımızı ayırma konusunda büyük özen göstermenizi istedik, gösterdiniz, gösteriyorsunuz. İkinci husus, teröristle mücadele ederken hukukun çizdiği sınırlar içerisinde kalmak. Yine memnuniyetle belirtmek isterim ki teröristle mücadele ederken, tüm zorluklara rağmen hukukun çizdiği sınırlar içerisinde kalmaya bölgedeki tüm çalışma arkadaşlarımız önem verdiler. Üçüncü husus, bu mücadeleyi askerimiz ve korucularımızla etle tırnak gibi ve bölge halkıyla birlikte yürütüyoruz. Buradaki uyum ve ahenk çok önemli. Terörist ile mücadelede tüm bu hususlara gösterdiğiniz özenden dolayı sizlere ve şahsınızda bölgede görev yapan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederim."

Güncelleme Tarihi: 22 Haziran 2016, 23:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195