Title of a News Article

250 kamyon gübre çıktı

250 kamyon gübre çıktı
banner206

 Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç’in talimatları doğrultusunda Topdağı Mahallesinde bulunan mağaralarda; sivrisinek, karasinek ve larvalarla mücadele kapsamında besiciliğin yapıldığı bölgede temizlik sürerken, şimdiye kadar 250 kamyon gübre çıktı.

Vatandaşlara daha kaliteli bir yaşam sunmayı hedefleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç’in talimatları ile mağaralar bölgesinde temizlik çalışmaları başlatan Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, 3 sıra vadiden oluşan mağaralarda temizlik çalışmalarını sürdürüyor.

Topdağı Mahallesindeki vadide bulunan mağaraları temizleyen Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Yakubiyedeki Dede Osman Mağaralarından sonra şimdi de Ekber Dağları bölgesinde çalışmalarına devam ediyor.

Mağaralar bölgesinde yaklaşık 250 kamyon atık gübreyi temizlediklerini belirten Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Atık Yönetimi Şube Müdürlüğü Birim Sorumlusu Halil Felhan;  “Toplamda 346 mağara bulunan bölgede şuana kadar 100 mağara temizlenerek;  1000 kamyon kapasiteli temizlik alanında yaklaşık 250 kamyon kapasiteli temizlik yapılmıştır” dedi.

Topdağı ve Dede Osman mağaralından sonra Ekber Dağları Mağaraları ile sürdürülen temizlik çalışmaları bu bölgede yaşayan Şanlıurfalı vatandaşlara daha kaliteli yaşam sunabilmek için Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ekiplerince çalışmaların yapıldığını belirten Felhan; “Yakubiye mağaralında, Ekber Dağları mağaralarında ve Dede Osman mağaralarında çalışmalarımız devam ediyor. Bu bölgelerde 346’adet mağara bulunuyor.  Vatandaşlar bu bölgede hayvancılık ve besicilik yapıyor. Bundan dolayı sürekli gübre süpekülasyonu yapılıyor. Uzun süredir biriken gübrelerin temizlik çalışmalarında şuanda 100’ e yakın mağaradan 250 kamyon atık gübreyi temizledik. Temizlediğimiz bölgeyi sinek ve haşere üremesine karşın ilaçladık.  Kalan bölgeleri temizledikten sonra ilaçlama çalışmamız yapılacak” diyerek sağlıklı ortam için gayret gösterdiklerini belirtti.

Şanlıurfa’daki haşere ile mücadelenin önemli bir bölümünü oluşturan mağaralar bölgesindeki çalışmalar vatandaşlardan da olumlu tepki aldı.  

Güncelleme Tarihi: 04 Ağustos 2014, 17:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195