Title of a News Article

3 askeri kim öldürdü?

3 askeri kim öldürdü?
banner206

 Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesinde çıkan çatışmada 3 asker şehit olmuş, Genelkurmay Başkanlığı da bunun bir PKK/PYD saldırısı olduğunu söylemişti.

Açıklamada ayrıca askerlerin de karşılık verdiği belirtilmiş ve "Çatışmada en az altı PYD/PKK mensubu teröristin öldüğü değerlendirilmektedir." ifadeleri kullanılmıştı.

 

PKK'DAN YALANLAMA

PYD'nin silahlı kanadı YPG ise yaptığı açıklamada çatışmanın kendileri ile ilgisinin bulunmadığını, Genelkurmay Başkanlığı'nın iddia ettiği 6 PYD'linin öldürülmesi haberinin ise gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Dicle Haber Ajansı'na konuşan "Serêkaniyê Binxet Halk Meclisi" Başkanı Ferec Mihemed, YPG güçlerinin girdiği bir çatışma olmadığını, bölgenin kaçakçıların kullandığı bir bölge olduğunu, yaşamını yitiren ya da yaralı tek bir PYD'linin bulunmadığını söyledi ve olayın IŞİD tarafından üstlenildiği hatırlatıldı.

 

IŞİD YAPTI

Haberde gazeteci Seyit Evran'ın IŞİD'e yakın kaynaklara dayandırarak verdiği bilgilerde de, saldırının IŞİD tarafından düzenlendiğinin ve saldırının IŞİD tarafından resmi olarak üstlendiğinin kabul edildiği belirtildi. (odatv)

Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2014, 13:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195