Title of a News Article

30 Ağustosu kutladılar

 30 Ağustosu kutladılar
banner206

Ak Parti Şanlıurfa Milletvekilleri ve belediye başkanları, ve bazı iş adamları 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayınlayarak, halkın bayramını kutladılar.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Akyürek, mesajında 30 Ağustos zaferinin Türk milletinin gurur günü olduğunu söyledi. Türkiye Cumhuriyetinin, vatanı ve milletiyle sonsuza kadar hür ve bağımsız kalacağının 30 Ağustos zaferi ile tescillendiğini vurgulayan Akyürek, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde 26 Ağustos 1922'de Afyon Kocatepe'de başlatılan Büyük Taarruz'la 30 Ağustos'ta büyük zafer kazanılmış ve 9 Eylül'de de cennet vatanımız düşmandan tamamen temizlenmiştir. Böylelikle milletimiz ve ordumuz, içinde bulunduğu imkansızlıklara rağmen, tarihe altın harflerle işlenen büyük bir destan yazmıştır. Bağımsız yaşama kararlılığımızı ve vatan sevgimizi tüm dünyaya en güçlü şekilde ilan eden 30 Ağustos zaferiyle vatan topraklarımız kurtarılmıştır dedi.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Seydi Eyyüpoğlu, 30 Ağustos zaferi ile Türk milleti inancının zafere dönüştüğünü ifade etti. Eyyüpoğlu, Dünyada eşi benzeri olmayan bir ulusal kahramanlık destanı, bu vatanın ve Cumhuriyet ile taçlanarak yükselen çağdaş Türk devletinin temel taşı olmuştur. 30 Ağustos, ulusumuzun yokluklar içinde, büyük fedakarlıklarla verdiği tam bağımsızlık mücadelesini zaferle ve Cumhuriyetle taçlandırdığı tarihimizin altın sayfalarından biridir.

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Türk milletinin tarihte eşi görülmemiş bir mücadele sergilediği Kurtuluş Savaşını sonlandıran 30 Ağustos Zaferi'nin yıldönümünü kutlamanın büyük heyecanı ve gururunu yaşadıklarını söyledi. Başkan Demirkol, mesajında şunları kaydetti. Yüce Türk milleti için Ağustos ayı, kahramanlık ve zafer ayıdır. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün komutanlığında kazanılan bu zaferle Türk Ulusunun hürriyetinden hiçbir zaman vazgeçmeyeceğinin kanıtı olarak şanlı tarihimize altın harflerle yazılmış ve vatan topraklarına olan sevgisi tüm dünyaya ilan edilmiştir.

Büyük savaşlar sonrasında kazandığımız vatan topraklarını ve devletimizi korumak, sonsuza kadar yaşatmak hepimizin görevidir. Türkiye Cumhuriyeti, vatanı ve milletiyle sonsuza kadar hür ve bağımsız kalacaktır dedi.

İş adamı Abdurrahman Eyyüpoğlu mesajda, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın, Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde başlatılan ve Türk Milleti'nin büyük sıkıntılar ve yokluklar içinde verdiği var olma mücadelesinin zaferle taçlandırılmasının simgesi olduğunu belirterek, 30 Ağustos, ülke topraklarının, işgal kuvvetlerine bırakılmayacağının açık bir ifadesidir. Bu büyük destana, birlik ve beraberliğimize her zaman sahip çıkarak, Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğü ve bekası için yorulmadan çalışarak, Ulu Önderin ilke ve değerlerinden aldığımız güçle uygarlık yolunda kararlı ilerleyişimizi sürdürerek ve ülkemizi dünyanın en büyük ekonomilerinden birisi yaparak bu vatanı bize armağan edenlere layık olacağız dedi.

Güncelleme Tarihi: 30 Ağustos 2014, 09:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195