Title of a News Article

30 yıllık mezarı açtılar

.

30 yıllık mezarı açtılar
banner206

Adıyaman’da, 30 yıl önce hayatını kaybeden Mulla Köseler’in mezarı yakınları tarafından izinsiz açılarak, 30 yıllık ceset Adıyaman Merkez’den köye götürülmek istenince polis olaya el koydu.

Edinilen bilgiye göre, yaklaşık 80 yaşlarındayken 30 yıl önce hayatını kaybeden Mulla Köseler, yakınları tarafından Karapınar Mahallesi’nde bulunan bir dere yatağı eteğine defnedildi. Yaşlı adamın toprağa verilmesinden 30 yıl sonra mezarlıkların bulunduğu noktaya moloz ve hafriyatların dökülmesinin ardından birçok mezar iddiaya göre molozların altında kaldı.

Durumu fark eden Mulla Köseler’in yakınları Köseler’in mezarını açıp 30 yıllık cesedi Merkeze bağlı Kotur köyüne götürmek istedi. Yakınları sabah saatlerinde Köseler’in mezarı başına gelerek mezarı kazma ve küreklerle açmaya başladı. Olayın terör veya mezar hırsızlığı olabileceğini düşünen vatandaşlar ise durumu polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Köseler ailesinin mezar açma ve cenaze nakil etme izin belgesi bulunmaması üzerine kazı işlemlerini durdurdu. Durdurulan kazı işlemlerinin ardından mezar açıldığı gibi tekrardan kapatıldı.

Mulla Köseler'in yeğeni Aziz Köseler, "Burada daha önceden bir çok mezar vardı. Ve bu mezarların çoğu hafriyat ile molozların altında kaldı. Baktık bizim mezar da altta kalacak dedik gidip cenazemizi alıp köye götürelim o da izin belgesi gerekiyormuş" ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 28 Nisan 2016, 14:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195