Title of a News Article

315 bin çocuk aşılanacak

 315 bin çocuk aşılanacak
banner206

Sağlık Bakanlığı tarafından Suriye sınırındaki 5 ilde çocuk felci aşısı uygulamasına başladı. Kampanyanın başlatıldığı Şanlıurfa’da, Türk ve Suriyeli 315 bin çocuğun aşılanacağı kaydedildi.

Sağlık ekipleri, Şanlıurfa ve ilçelerinde 0- 5 yaş arasındaki Türk ve Suriyeli çocuklara yönelik çocuk felci aşısı yapmaya başladı. Toplam 315 bin çocuğun aşılanmasının hedeflendiği kampanya için Nihat Demirelli Aile Sağlık Merkezi'nde düzenlenen törene; Şanlıurfa Vali Vekili Cengizhan Yılmaz, Aşı ile Önlenebilir Hastalıklar Daire Başkanı Osman Topaç, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Daire Başkan Yardımcısı Seher Musaonbaşıoğlu ile Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Cihan Ekmen katıldı. Merkeze getirilen 5 yaş altındaki çocuklara ağız yoluyla aşılarının yapıldığı törende konuşan Aşı ile Önlenebilir Hastalıklar Daire Başkanı Osman Topaç, Sağlık Bakanlığı tarafından Suriye sınırındaki 5 ilde başlatılan kampanyanın 6 gün süreceğini söyledi.

Çocuk doğum sayısı bakımından  Türkiye’nin en önde gelen Şanlıurfa’da, bu yıl 270 bini Türk, 45 bini Suriyeli olmak üzere 315 bin çocuğun aşılacağını ifade eden Şanlıurfa Vali Yardımcısı Cengizhan Yılmaz ise kampanya kapsamında 700 ekibin evleri tek tek dolaşacağını kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 21 Nisan 2015, 08:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195