Title of a News Article

40 koyun ve kuzu telef oldu

.

40 koyun ve kuzu telef oldu
banner206

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde aşırı yağış ve fırtına nedeniyle çöken hayvan barınağında bulunan 40 koyun ile kuzu telef oldu.

Alınan bilgilere göre, ilçeye 20 kilometre uzaklıkta bulunan Kısıksu kırsal mahallesinde Mehmet Ali Kurtboğan'a ait hayvan barınağı, gece başlayan şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle çöktü. Barınakta bulunan 100 koyun ve kuzudan 40 tanesi telef oldu.

Sabaha karşı hayvanlarına yem vermek isteyen Kurtboğan, barınağı yıkılmış halde görünce duruma yakınlarına ve jandarmaya bildirdi. Yıkılan barınağın altında kalan çok sayıda hayvanı kurtaran mahalle sakinleri, 40 hayvanın telef olduğunu fark etti. İhbar üzerine mahalleye giden Jandarma, olayla ilgili incelemede bulundu.

Hayvanların sahibi Mehmet Ali Kurtboğan tek geçim kaynağının telef olan koyunlar olduğunu belirtti. Sabah uyanıp hayvanları yemlemek için çıktığında karşılaştığı manzarayla yakınlarına haber verdiğini söyleyen Kurtboğan, “Koyunları çıkartmaya çalıştık ama çoğu telef olmuştu. 40 koyunum telef oldu. 5 nüfusu bununla geçindiriyordum. Bir yıllık emeğim boşa gitti. Jandarmayı çağırdım, tutanak falan tuttular. İhtiyaç sahibiyim, devletimizden yardım bekliyorum” diye konuştu.

Hayvanların telef olmasıyla 30 bin lira zarara uğrayan iki erkek, bir kız çocuk babası Kurtboğan, devletin yardım eli uzatmasını bekliyor.

Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2017, 13:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195