Title of a News Article

5 ayda 300 ton ekmek israf olmaktan kurtarıldı

 5 ayda 300 ton ekmek israf olmaktan kurtarıldı
banner206

Türkiye genelinde başlatılan ‘ekmek israfını önleme’ kampanyasına destek vermek amacıyla Haliliye Belediyesi’nin eylül ayında başlattığı kampanya devam ediyor. “Ekmek nimettir, yeri çöp değildir”  sloganı ile yola çıkan Haliliye Belediyesi, kampanyayı başlattığı 5 aylık sürede 300 ton ekmeği israf olmaktan kurtardı.

32 mahallede yer alan 400’e yakın bayat ekmek kutusu aracılığı ile bayat ekmekleri toplayan Haliliye Belediyesi, günde ortalama 1 ton ile 1.5 ton aralığında ekmeğin çöpe atılarak israf edilmesinin önüne geçmiş oldu.

Ülkemizde her gün ortalama 5 milyon ekmek çöpe atılıyor. Bu israfın günlük maliyeti 3.5 milyon, yıllık maliyeti ise 1 milyar 277 milyon TL’yi buluyor. İsraf edilen ekmeklerin maliyeti ile her yıl 500 okul yaptırma parası çöpe gidiyor.

 

İsrafla mücadele kampanyası sürüyor

Bayat ekmek kutularının kullanımının yaygınlaşması, israfla mücadele açısında çok önemli. Böylece bugüne kadar çöpe atılan ekmekler temiz ve kurtarılabilir şekilde kurtarılarak, ihtiyaca göre belediyelerce değerlendirilebiliyor. Haliliye Belediyesi kampanyasının devamlılığını sağlamak adına sadece bayat ekmek kutuları ile değil, farkındalık çalışmaları gibi farklı kampanya ayakları ile de ekmeklerin çöpe atılmasını engellemeye çalışıyor.

 

Güncelleme Tarihi: 16 Ocak 2015, 12:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195