Title of a News Article

5 Bin kişilik cezaevi yapılıyor

 5 Bin kişilik cezaevi yapılıyor
banner206

UĞUR BUDAK 
Şanlıurfa’da GAP Havalimanı’nın yanına 5 Bin kişilik Güneydoğu Bölge Cezaevi yapılıyor. Cezaevi yapılacak olan bölgede araziler değer kazanırken, Gazianteplilerin o bölgeden arazi almak için harekete geçtiği öğrenildi.  

2012 yılının Haziran ayında Şanlıurfa E Tipi Cezaevi'nin bir koğuşunda çıkan yangın sonucunda 13 kişinin hayatını kaybetmesi üzerine gündeme gelen yeni cezaevi için somut adım atıldı. Mahkûm ve tutukluların büyük sıkıntı çektiği Şanlıurfa’da, 5 Bin kişilik Güneydoğu Bölge Cezaevi yapılıyor. Diyarbakır yolunda bulunan GAP Havalimanı yanında yapılması planlanan bölge cezaevi için ilk kazma vuruldu. Son derece modern ve Avrupa standartlarında bir yapıya sahip olması beklenen yeni cezaevinin yerinde temel atma hazırlıkları başlarken, cezaevinin 2 yıl içerisinde bitmesi planlanıyor. Bu cezaevinin bitmesi durumunda başta Şanlıurfa Cezaevi olmak üzere çevre illerdeki tutuklu ve mahkûmların burada cezasını çekeceği öğrenildi.

 

Parseller değer kazandı

Bu arada Güneydoğu Bölge Cezaevi yapılacak olan çevrede arazi fiyatları tavan yaptı. Zaten havaalanından dolayı parsel fiyatları bir hayli yükselen bölgede cezaevinin yapılacak olması da arazi fiyatlarına artı puan kazandırdı. Gaziantepli iş adamlarının, bölgedeki arazileri almak için şimdiden harekete geçtiği belirtiliyor.

 

 

Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2014, 18:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195