Title of a News Article

5 Urfalı Kahraman nerede şehit düştü?

5 Urfalı Kahraman nerede şehit düştü?
banner206

15 Temmuz Hain darbe girişimde şehit olan Şanlıurfalı 5 şedimiz nerede ve nasıl şehit oldu...

Şanlıurfalı Mustafa Direkli, Ümit Yolcu, Halil İbrahim Yıldırım, Mehmet Şefik Şefkatlioğlu ve Suat Aloğlu. 15 Temmuz 2016 gecesi Fetö terör örgütü mensupları tarafından yapılmak istenen darbe girişiminde şehit düşen isimler.

250 kişi o gece şehit düştü, Türkiye'nin dört bir yanında insanların sokağa döküldüğü gecede, canını veren siviller, hainlere karşı göğsünü siper ederek karşı gelmiştir. 

15 Temmuz kahramanlarından 5 Urfalı şehidin nerede ve nasıl şehit düştü...

Mustafa Direkli
Öğrenci
20 yaşında
İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda şehit oldu.

1996’da peygamberler diyarı Şanlıurfa’da doğdu. İstanbul’da Okan Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü ikinci sınıf öğrencisiydi. Arkadaşlarıyla birkaç günlük bir tatil için yurtdışına çıkmaya hazırlanıyordu. Ancak kader ona başka bir yolculuk hazırlamıştı. Darbe girişimini televizyondan duyunca arkadaşlarıyla kaldığı evin yakınındaki Havalimanına koştu. 
Arkadaşı Veysel, Mustafa’nın şehit olmadan önce askerleri ikna etmeye çalışmasına ve son nefesini vermesine şahit oldu. Mustafa’nın çevresindeki herkesin her sıkıntısına koşmasını anlatmak için “Sanki ondan dört-beş tane vardı!” diyor 
Çıkmadan önce babasıyla telefonlaştı.“Baba, Cumhurbaşkanı çağırdıktan sonra sokağa inmem gerektiğini düşünüyorum” dedi. Babası durdurmak istedi ama “Yarın her şey için çok geç kalmış olmaz mıyız?” dedi. 

Ümit Yolcu
Satış Temsilcisi
20 yaşında
Bayrampaşa Çevik Kuvvet önünde şehit oldu.

Yirmi yaşında. Şanlıurfalı. Motosiklet meraklısı. Hareketli ve sıcakkanlı bir delikanlı. Bayrampaşa’da arkadaşlarıyla birlikte evlerinin yakınında bulunan bir parkta otururken, darbe girişiminden haberdar oldu. Hemen Bayrampaşa Çevik Kuvvet Şubesi’ne hareket etti. Bu süreçte darbeci askerlerle polis arasında çıkan çatışmada rütbeli bir asker tarafından halka doğru ateş açıldı. Ümit, bu darbeci yarbayın silahını elinden almaya çalışırken vuruldu. 
Aynı akşam, şehidin ağabeyi Aydın Yolcu, trafik kazası geçirmiş ve geceyi hastanede geçirmişti. Saat 23.00’te eve döndüğünde, Ümit’in kapıya gelen arkadaşlarından kardeşinin şehadet haberini aldı.

Halil İbrahim Yıldırım
Öğrenci
15 yaşında
Bayrampaşa Çevik Kuvvet önünde şehit oldu.

Babası Bahattin Yıldırım, beş çocuğunu zor şartlarda yetiştirmeye çalışıyordu. İmkânsızlıklar yüzünden, Halil İbrahim okulu bırakmak zorunda kalmıştı. Mülayim, sevecen, sevilen bir delikanlıydı. Bayrampaşa’da bir oto galerisinde çalışıyordu. 15 Temmuz günü iş çıkışı babasıyla buluşup eve dönmüştü. 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısını duyunca, babasına dışarı çıkmak için ısrar etti. Babasıyla beraber Bayrampaşa Çevik Kuvvet Şubesi’ne doğru ilerlerken, bir anda yere yığılıverdi. Ayağı taşa takıldığı için düştü sandı babası. Ama başı kanlar içindeydi.  Babası hastaneye götürdü; üç gün yoğun bakımda kaldı. Halil İbrahim’in organları nakil bekleyen hastalar için bağışlandı. 
Şehidin 13 yaşındaki Mustafa ağabeyiyle hayalleri olduğunu anlatıyor: "Ağabeyimle ortak bir hayalimiz vardı. İleride başka ülkelere gidip gezmek istiyorduk. Bunu yapanlar ağabeyimi öldürdü ve bu hayallerimizi de çaldılar. Ağabeyim milleti, vatanı için sokaklara çıktı. Darbecilerle savaştı.”

Mehmet Şefik Şefkatlioğlu
Tamirci
49 yaşında
Esenler’de şehit oldu.

Kırk dokuz yaşında. Üç çocuklu ailesini geçindirmek için beyaz eşya tamirciliği yapıyordu. Darbecilerin ülkeyi kaosa sokmak istediklerini televizyondan görüp öğrendi. Vatanı korumak için eşi Vahide Şefkatlioğlu ve 24 yaşındaki oğlu Ömer Şefkatlioğlu ile dışarı çıktı. Uzun yılların ardından bir kez daha kaba kuvvet yoluyla toplumu bir cuntanın iradesine teslim olmaya çalışan titrek sesli bildiriyi dinlemişlerdi. Sonra da Cumhurbaşkanı’nın çağrısını. Kâbusun geri dönmesine seyirci kalamazlardı. 
Esenler-Atışalanı Köprüsü’nden Havalimanına doğru giderken insan kalabalığını ve tankları görürler ancak, tankların insanları acımasızca ezeceğini tahmin bile edemezlerdi. Bir tank tarafından bariyerlere sıkıştırılan Mehmet Şefik Şefkatlioğlu oracıkta şehit oldu. Ayaklarının üzerinden tank geçen eşi Vahide Şefkatlioğlu ise ağır yaralandı. Sol bacağında oluşan kangren nedeniyle defalarca ameliyat oldu, sol bacağı kesildi. 
Şefkatlioğlu ailesi, Peygamberlikten sonraki en büyük makam olan şehitliğe eren bir baba ve gazilik unvanı kazanan bir anneye sahip oldu. Vatan ise minnet borçlu olduğu üç güzel insana…

Suat Aloğlu
Serbest Meslek
39 yaşında
Milli Savunma Bakanlığı önünde şehit oldu.

Cumhurbaşkanımızın çağrısını duyunca ailecek ayaklandılar. Yakınlarıyla beraber çıktı evden. “Düğüne gider gibiydiler”diyor Suat Aloğlu’nun kardeşi evden çıkışlarını anlatırken. Milli Savunma Bakanlığı’nın önüne gittiklerinde kol kola girdiler. Yekvücut başladılar mücadeleye diğer demokrasi sevdalılarıyla. Etkisiz hale getirdikleri her bir tank için şölen havası yaşıyorlardı. Mahşer yeri gibi bir kalabalık vardı. 
Halkın tekbirini büyük bir gürültü bastırdı aniden. Kol kola girmiş üç yiğidin soluna düşen bombayla Suat Aloğlu şehit oldu. Yanındaki iki yakını ağır yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Ertuğrul Özlü bacağından yaralandı ve kulağında işitme kaybı oluştu. Erhan Çayır ise yüzüne isabet eden şarapnel parçalarıyla gazi oldu.

Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2019, 12:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195