Title of a News Article

500 Suriyeli öğrenci 2 bin fidan dikti

.

500 Suriyeli öğrenci 2 bin fidan dikti
banner206

Şanlıurfa Orman Bölge Müdürlüğü organizesinde 500 Suriyeli öğrenci 2 bin çam ağacı fidanını sığındığı bölgede toprakla buluşturdu.

Karaköprü ilçesine bağlı Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Sosyal Tesislerinin arka tarafında bulunan dağlık alanda, İl Orman Bölge Müdürlüğü tarafından "Fidan dikme şenliği" düzenlendi. Şanlıurfa Ağaçlandırma Şefi Hakan Kaya gözetiminde ve Kızılay'ın da destekleriyle 500 Suriyeli öğrenci 2 bin fidanı toprakla buluşturdu. Eyyübiye ilçesindeki okullarda okuyan Suriyeli öğrenciler 30 okul servisiyle bölgeye taşındı. Dağlık alanda bir piknik havasında fidanları toprakla buluşturan öğrenciler duygu dolu anlar yaşadı.

 

Yetkililer öğrencilerin sevincine ortak oldu

Öğrencilerle birlikte fidanları toprakla buluşturan yetkililer de sevince ortak oldu. Kızılay Şanlıurfa şube Başkan Yardımcısı Talat Akay, "500 öğrencinin bugün 2 bin adet başlangıç olarak dikeceği fidan kampanyasındayız. İnşallah bu bütün Türkiye'ye yayılır. Türkiye'nin bu çalışmalara destek vereceğine de inanıyoruz. Bu etkinlik şehitlerimiz anısına, 15 Temmuz şehitleri anısına bir abide heykeli olsun istiyoruz. Çocuklarımız, bu çocukların çocukları büyüdüğü zaman ileride buraya gelip gölgesinde oturacağı bir orman olsun diye böyle bir etkinlik düzenlendi" şeklinde konuştu.

İl Orman Bölge Müdürlüğü Ağaçlandırma Şefi Hakan Kaya ise, "İl Orman Bölge Müdürlüğü olarak Kızılay'ın katkılarıyla bu tür etkinliklerimiz devam edecek. Müdürlük olarak bu tür organizasyonlara her zaman fidan desteği sağlayacağız. Buradaki çocuklar gittikleri zaman artık bilecekler ki burada dikili bir fidanları var. İstedikleri zaman ziyarette gelebilirler biz her türlü desteği sağlamaya hazırız.

Suriyeli öğrenciler de fidan dikme heyecanı yaşadıklarını belirterek, Türkiye'de dikili fidanlarının olacağı için mutlu olduklarını söyledi.

Öğrenciler etkinlik sonrası yetkililer gözetiminde servis araçlarına binerek bölgeden ayrıldı.

Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2017, 13:30
YORUM EKLE
YORUMLAR
misafir
misafir - 7 yıl Önce

suriyeli öğrencilere ve emeği gecevlere teşekkürler yeşil bir urfa icin

misafir
misafir - 7 yıl Önce

savaş mağduru çocukların eğitimlerine destek olan sivil toplum kuruluşlarına teşekkürler

misafir
misafir - 7 yıl Önce

emeği geçenlere teşekkürler

SIRADAKİ HABER

banner195