Title of a News Article

60 STK’dan flaş açıklama (Videolu)

Şanlıurfa’da 60 STK bir araya gelerek, IŞİD kuşatmasındaki Kobani'ye destek olunmasını isteyen grupların eylemleriyle ilgili herkesi sağduyuya davet etti.

Aralarında Ticaret Borsası, Memur Sen, Esnaf ve Sanatkarlar Odası gibi 60 Sivil Toplum Kuruluşunun oluşturduğu Sivil Toplum Kuruluşları İnsani Yardım Platformu,  son günlerde Türkiye genelinde yaşanan olaylarla ilgili açıklamada bulundu.

Ahmet Bahçivan İş Merkezi’nde ‘Kaosa hayır, kardeşliğe evet’ yazılı pankartı açarak açıklamada bulunan Sivil Toplum Kuruluşları İnsani Yardım Platformu temsilcileri, son günlerde İŞİD’İN Kobani’ye saldırısını bahane ederek kendi ülkesini Kobani’ye çevirmeye çalışanlara seslendiklerini belirterek, “Bizler sivil toplum örgütlerinin temsilcileri olarak, insanların rengine, diline, ırkına göre hiç bir ayrım yapmadan, insan erdemliliğini ve onurunu esas alarak bu basın açıklamasını yapıyoruz. Bu topraklarda yaşayan kıymetli Türk Kürt ve Arap kardeşlerimiz; IŞİD terörüne karşı sağduyulu her vatandaşın tepki göstermesi doğal ve demokratik bir haktır. Nitekim bizlerde bu meydanlarda Rojava, Filistin, Mısır, Arakan ve Suriye için basın açıklamaları ve yürüyüşler yaptık. Ancak gençleri sokaklara salıp, yakıp yıkarak, insanların canına kast ederek gasp ve talan ederek tepki göstermenin asla kabul edilemez insanlık dışı bir yöntem olarak görüyoruz. Hiçbir gerekçe bu eylemleri masum gösteremez” dedi.

 

“Siyasilerin çağrıları, kaos ve savaştan başka bir şey getirmemiştir”

Açıklamada, “Ülkemizin içersinde bulunduğu bu hassas dönemde bazı siyasi parti yöneticilerinin ülkeyi kaosa sürükleyen açıklamaları halkı sokağa dökme çağrıları, genelde ülke çapında özelde doğu ve güneydoğuda kaos ve savaştan başka bir şey getirmemiştir” denilerek, şu ifadelere yer verildi;

“Yapılan bu anarşist saldırıları insani ve İslami vazifemiz olarak kabul edilmez buluyor ve şiddetle kınıyoruz.  Bazı siyasi partiler bu tavrıyla, yılların emeği ile oluşan çözüm sürecine suikast düzenleyerek kendi siyasi geleceğini intihara sürüklemiştir.

Bizler;  Kürtler adına kendini karar mercii sananların, kendi coğrafyasında kaos ve anarşi oluşturmasını İslam adına hareket ettiğini söyleyen İşidin Ortadoğu coğrafyasındaki tavrından çok farklı bulmuyoruz.  Daha önce Kobani’de mazlum halka yapılan İşid zülmünü kınayan biz Urfa STK’lar Platformu olarak bu gün Türkiye’de halka esnafa okullarımıza camilerimize ve hususen İslami STK merkezlerine ve üyelerine yapılan menfur saldırıları, şiddetle kınıyor ve bu saldırılar neticesinde yaşamını kaybeden masum kardeşlerimize Allahtan rahmet diliyoruz.”

Kimsenin barış sürecini kesintiye uğratma ve başkalarının çocuklarının ölümü üzerinden siyasi rant sağlamaya hakkının olmadığını dile getirilen açıklamada, “Bu süreçte sağduyumuzu korumaya devam etme gayreti içersinde olacağımızı ve halkımızın da aynı sağduyuyu göstereceğine inandığımızı ifade etmek istiyoruz. Ancak çok iyi bilinmelidir ki içimizdeki barış ve kardeşlik arzusu ne kadar güçlüyse, haksızlığa ve zulme karşı durma irademizde o kadar güçlü olacaktır” diye ifade etti.

 

“Sivil halka zarar vermekle Kobani’yi kurtaramayız”

Açıklamada, “Vandalizm’le anarşizmle bir yere ulaşacağını sananlar iyi bilsinler ki otobüs yakmakla marketlere saldırmakla sivil halka zarar vermekle Kobani’yi kurtaramayız”  ifadesine yer verilerek, şunlar kaydedildi;

 

 

“Ancak ve ancak kendi geleceğimize zarar verebiliriz. İşte sonuç Ortada; Her yer karanlık, her yer kargaşa, oyun içinde oyun, yeni figüranlar kürtler, ağıtlar ise kürtçe yakılıyor. Allah aşkına bunun neresi destek kime ve neye karşı direniş dünya tarihinde kendi halkına karşı hiçbir direniş başarıya ulaşmamıştır.

Akan kardeşkanın durdurulması adına başlatılan barış görüşmelerini kendileri için fırsata çevirmeye çalışan Vandallara karşı Hükümetin ve kolluk kuvvetlerinin gerekli hassasiyeti göstermelerini ve Ülkeyi kaosa çevirecek girişimlere de fırsat vermemesini bekliyoruz.”

Grup basın açıklamasının ardından dağıldı. 

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2014, 13:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195