Title of a News Article

64 Milyon TL’ye onarılacak

Türkiye’nin en büyük restorasyon projesi olan Millet Hanı, 64 Milyon TL’ye onarılıyor. Bin yıllık tarihi geçmişe sahip olan Millet Hanı’nın 11 Nisan 2015 tarihinde faaliyete girmesi bekleniyor. Beş yıldızlı otel ve müştemilatında 500 kişinin istihdam edilmesi planlanıyor.

Topkapı Sarayı’ndan sonra Türkiye’nin en büyük tarihi yapısına sahip olan Millet Hanı, Proje Yatırım Danışmanlığını İktisatçı Mehmet Tunçay’ın yaptığı Millet Hanı Turizm Yatırım İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti tarafından restore ediliyor. Osmanlı Dönemi’nde Şanlıurfa’da inşa edilen ilk anıtsal yapı özelliğini de taşıyan ve yıllardır atıl durumunda bulunan Millet Hanı’nın restorasyon çalışmalarına 64 Milyon TL harcanacak.

İktisatçı Mehmet Tunçay, Millet Hanı’nın onarılması ile ilgili Hilton Oteli’nde bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Fizibilite ve Finans Danışmanı Nihat Küçük, Hukuk Danışmanı Av. Cüneyt Altıparmak, Turizm Danışmanı Rahime Yaşar, Mimari Danışman Mimar Cenap Altıparmak, Uluslar arası Danışman Doç. Dr. Murat Özkaleli ve Proje Koordinatörü Mehmet Halit Uzak katıldı.

Tunçay, Millet Hanı çalışmasının Şanlıurfa imar tarihinde bir milat olacağını belirterek, “Türkiye’deki en büyük restorasyon projeleri arasında sayılacak olan bu projeden elde edilecek verile ve deneyimler, bundan sonraki çalışamalara da ışık tutması açısından önemlidir. Turizm sektörünün mevcut potansiyeli ve stratejik konumu dikkate alındığında, ulusal ve uluslar arası turizm pazarında ciddi fırsatlar bulunduğu anlaşılmaktadır” dedi.

Millet Hanı Turizm Yatırım İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nin bu girişiminin, turizm sektöründeki süregelen gelişmeleri uygun bir yatırımö fırsatı olarak değerlendirildiğini vurgulayan Tunçay, açıklamasında şunları kaydetti;

“Firma, sahip olduğu formasyonla ortaya çıkan fırsatları birleştirmek ve firmanın güçlü taraflarını ekonomik değere dönüştürmek amacıyla “Beş yıldızlı otel ve müştemilatı” konularında ‘komple yatırım’ yapmaya karar vermiştir.

Millet Hanı’nın yeniden inşası anlamına gelen restorasyon ve akabinde faaliyete geçecek olan beş yıldızlı otel ve müştemilatı ile Şanlıurfa, farklı konsepteki mimarisi ve hizmet anlayışıyla yeni bir tesise kavuşmuş olacak ve bölgede turizmin gelişmesine olumlu katkılar sağlanmış olacaktır.”

 

“Millet Hanı, Şanlıurfa’nın yüz akı olacak

Restorasyon çalışmalarının 11 Nisan 2014 tarihinde başladığını dile getiren Tunçay, “11 Nisan 2015 tarihinde tamamlanmasını öngördüğümüz restorasyon çalışmaları ile Millet Hanı, yüz yıllık bir ihmalin ortadan kalkmasıyla Şanlıurfa’nın yüz akı olacaktır. Belli çok kısa bir tarih, çok iddialı bir tarih biter mi, bitmez mi? diye soran olacaktır, fakat 2 ayda yaptıklarımız ortadadır ve yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır diyorum” şeklinde konuştu.

Tunçay, Millet Hanı’nda 500 kişinin istihdam edileceğini belirterek konuşmasını noktaladı.

 

Millet Hanı’nda neler var

Türkiye’nin en büyük restorasyon projesi olarak tarihe geçecek olan projenin 5 yıldızlı otelinde, 3 adet kral dairesi, 5 adet süit oda, 120 adet çift kişilik oda, 6 adet özel oda, 4 adet aile odası, 2 adet bedensel engelli odasıyla toplam 302 adet yatak kapasiteli otel yapılacak.

Projede ayrıca 715 ve 815 kişilik 2 ayrı çok amaçlı salon, 280 kişilik konferans salonu, botanik bahçeler, turistlik satış üniteleri, 165 kişilik kahve ve pasta salonu, fitness spor salonu, kapalı yüzme havuzu, savuna, Türk hamamı, 300 kişilik kafeterya, Snack bar, 300 kişilik birinci sınıf restoran, masaj salonu, açık yüzme havuzu, bay-bayan kuaför salonu, 210 kişilik Alakart restoran, geleneksel köy odaları, spor ve dinlenme alanı, voleybol ve basketbol sahaları ve 2 ayrı tenis yer alıyor.



Güncelleme Tarihi: 27 Haziran 2014, 14:42
YORUM EKLE
YORUMLAR
MUSTAFA ÇAVUR
MUSTAFA ÇAVUR - 10 yıl Önce

DURMAK YOK YOLA DEVAM HERŞEY ŞANLIURFANIN TARİHİ VE KÜLTÜRÜ İLE HAKETTİGİ YERE ULAŞINCAYA KADAR. BÖYLECE URFAMIZI HEP BERABER OLUP SÜREKLİ VE FAYDALI PROJELERLE GÜNDEME GETİRMEK OLMALI

SIRADAKİ HABER

banner195